La plataforma ciutadana «Control Ciutadà» encapçalada per ciutadans anònims que qüestionen l’activitat municipal i busquen apropar què fa l’administració al poble de Santa Coloma de Farners, han iniciat una recollida de signatures per protestar contra l’increment generalitzat d’impostos municipals aprovat

Els integrants del grup han habilitat la recollida de signatures en sis punts de recollida d’arreu del municipi, en concret són: l’Administració de loteria núm.1, el bar Lilu, Copyfarners, Goodson-Language School, el bar D&D, el bar Supren i el bar Sport. La recollida de signatures s’allargarà fins al proper 25 de novembre, dia en què l’entitat presentarà les signatures a l’Ajuntament. 

Membres de la plataforma que prefereixen preservar l’anonimat destaquen que aquest és el primer acte que l’ens realitza «fora de les xarxes socials»: «Vam néixer perquè ens vam agrupar perquè demanem més transparència a l’Ajuntament. Volem saber què fan i com gestionen els diners, que són de tots els ciutadans. L’administració local és la més important de totes les administracions i amb la recollida de signatures volem veure quin tipus de ciutadania som a Santa Coloma», apunten. 

Cal recordar que la negativa dels edils d’Independents a votar favorablement l’increment de taxes del 10% que es va aprovar en ple va provocar l'expulsió de Pep Prat i Gemma Coll del govern.