El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses per contractar persones aturades de més de 45 anys

Les empreses que hi col·laborin opten a una subvenció de fins a 10.500 euros

6cadeea7 4397 4575 aa78 452f982c0d53 16 9 aspect ratio default 0

6cadeea7 4397 4575 aa78 452f982c0d53 16 9 aspect ratio default 0 / DdG

Redacció

El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones en situació d’atur, preferentment majors de 45 anys i aturats de llarga durada. L'ens subvenciona la contractació.

L'ajuda es donarà a través del Programa 30 Plus, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el mateix Consell, i té com a objectiu la inserció de les persones en el mercat de treball ordinari, i facilitar l’aprenentatge i adquisició de competències professionals.

Amb el programa es dona resposta a les necessitats d’inserció laboral dels candidats i de reclutament de les empreses mitjançant ajudes a la contractació amb subvencions de 1.166,67 € mensuals i de 38,36€ al dia per jornada completa, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos subvencionats. En el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista. La subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social segons la modalitat contractual.

Subvenció de fins a 10.500 euros

Les empreses que hi col·laborin amb la contractació de persones d’aquest col·lectiu a través del Servei Integral d’Ocupació opten a una subvenció de fins a 10.500€, sempre quan prèviament subscriguin un conveni amb l’ens local i ofereixin contractes de com a mínim 6 mesos.

 En l’edició anterior hi varen participar un total de 34 empreses, que van optar als ajuts a la contractació per un import total de 267.515€.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l’aposta del’ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que han tingut aquests programes – com Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació, 30 Plus, Treball i Formació- en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes de les persones que participen en un programa d’aquestes característiques es reincorporen al món laboral.