Enxampen a un repartidor de butà que apujava el preu als veïns d’Arbúcies

L’Ajuntament, que ha rebut una desena de queixes, ha denunciat els fets a l’empresa distribuïdora

Clara Julià

Clara Julià

Els veïns d’Arbúcies han enxampat a un repartidor de butà que els hi inflava 2,24 euros el preu de la bombona. Segons explica el tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, tot va començar quan una desena de veïns va fer trucades a l’Ajuntament preguntant pel preu de la bombona de butà. Aleshores van descobrir que la persona designada per la companyia per repartir les bombones i efectuar els cobraments, estava inflant el preu de cada unitat en 2,24 euros. En constatar-ho, el tinent d’alcalde va trucar a l’empresa distribuïdora, amb seu a Blanes, que ha comunicat a l’Ajuntament que prendrà mesures.

«Em va trucar una senyora gran que em va dir que li havien cobrat de més. Ahir vaig tenir tres trucades més i vaig dir, hòstia, alguna cosa passa. A més avui entrava en vigor el nou preu de 17,66. La nostra idea inicial era que els afectats entressin instàncies per anar a l’Agència Catalana de Consum a denunciar-ho. Però abans he trucat a la distribuïdora per saber què estava passant i s’han quedat parats. Està cobrant a 19,90 les bombones quan el preu és de 17,66. M’han dit que avui parlarien amb aquest home i prendrien mesures», exposa el tinent d’alcalde. Salmeron afegeix que des de l’Ajuntament calculen que l’home en qüestió, del qual no ha transcendit si és veí del poble, podria haver iniciat l’estafa fa dos o tres mesos. També indiquen que la majoria d’afectats són persones grans o d’edat avançada.

Cal recordar que el preu de la bombona de butà es revisa bisemestralment, al novembre era de 18,58 euros i ahir es va reduir fins als 17,66 euros amb l’entrada en vigor de la darrera actualització de preus publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).