Un conductor begut envesteix un furgó d’antiavalots dels Mossos a Riudarenes

Després del xoc, el conductor va intentar fugir sense èxit

El furgó policial dels Mossos d'Esquadra després de ser envestit per un conductor begut a Riudarenes.

El furgó policial dels Mossos d'Esquadra després de ser envestit per un conductor begut a Riudarenes. / EPC

EFE

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Anglès que anava begut i va envestir intencionadament amb el seu turisme una furgoneta policial de la Brigada Mòbil (BRIMO) a Riudarenes i va deixar ferit lleu al seu conductor i va fugir del lloc.

Segons fonts policials, els fets van tenir lloc sobre les 12.28 hores en el quilòmetre 20 de la carretera C-63 a Riudarenes quan el vehicle policial circulava en direcció a Santa Coloma de Farners i el turisme anava en direcció a Riudarenes.

El conductor del turisme, un veí d'Anglès de 57 anys, va envestir intencionadament el vehicle policial en la part davantera esquerra, afectant entre d'altres parts la porta del conductor.

Després del xoc, la furgoneta va sortir projectada contra la barrera de seguretat i va acabar bolcada enmig de la via, mentre el turisme va seguir circulant uns 200 metres sense la roda davantera dreta.

Immediatament, un testimoni que va arribar al lloc però no va veure l'accident va alertar a emergències i van acudir al sinistre diverses dotacions de Mossos de Trànsit i de Seguretat Ciutadana.

El conductor del vehicle policial va quedar ferit lleu i va ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Per la seva banda, els agents van localitzar metres més endavant al conductor del vehicle implicat, que havia intentat fugir del lloc, li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat de 0,80 mg/l en aire espirat.

Els agents van saber per les declaracions d'un testimoni que el xoc havia estat intencionat, de manera que intenten esbrinar en aquests moments la motivació real del conductor, si podia ser un intent d'autolesionar-se o de ferir als ocupants de la furgoneta, ja que com a mínim li consta un antecedent per atemptat contra agents de l'autoritat i resistència.

El conductor va quedar detingut com a presumpte autor de cinc delictes: contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, atemptat a agent de l'autoritat, lesions, abandó del lloc de l'accident i danys.

El detingut està a la comissaria de Santa Coloma de Farners i està previst que en les properes hores passi a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la localitat.