Lloret adquireix l'immoble que es convertirà en el Lloret Smart Center

Es troba al centre històric i està finançant pel fons europeus Next Generation

L'edifici on s'ubicarà el Lloret Smart Center

L'edifici on s'ubicarà el Lloret Smart Center / Ajuntament de Lloret de Mar

Redacció

L’Ajuntament de Lloret ha adquirit l’immoble que es convertirà en el futur edifici Lloret Smart Center. L’edifici es troba al centre històric, al Carrer Capità Conill i Sala núm. 15 i s’ha comprat per 302.000 €, una partida econòmica finançada pels fons europeus Next Generation.

El Lloret Smart Center es convertirà en el centre d’operacions que recollirà totes les dades que genera la ciutat, ciutadania i visitants, a través de sensors i altres dispositius, els processarà i permetrà convertir-los en informació que permeti la millora les decisions en termes de gestió i eficiència. Actualment Lloret de Mar ja disposa de diferents serveis tecnològics que aporten dades en àmbits com la seguretat, recollida de residus o turisme. L'objectiu d'aquest nou edifici és "fer convergir totes aquestes dades i analitzar-les per posar-les al servei d’una millor gestió municipal" ha explicat Albert Robert, regidor de Noves Tecnologies. L'edifici, a més, "permet crear un nou eix de dinamització econòmica i afavorir la revitalització de la zona" afegeix.

Per altra banda, l’Oficina d’Informació a la Ciutadania (OIAC) ha publicat les dades d’atenció del 2022 que es situen en 28.130, un augment del 2’87% respecte el 2021. En aquesta línia a la planta baixa del Lloret Smart Center està previst crear una oficina de l’OIAC 360 on els usuaris disposin d’uns tòtems per a poder realitzar les gestions.