Una empresa pública gestionarà l’estació de busos de Palafrugell

CIMALSA, que depèn de la Generalitat, també gestiona l’estació de Girona des de fa 4 anys

L’estació de Palafrugell acull una mitjana anual de 31.000 viatges.

L’estació de Palafrugell acull una mitjana anual de 31.000 viatges. / GENERALITAT DE CATALUNYA

Redacció

La Generalitat ha anunciat que l’empresa Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (CIMALSA) serà l’encarregada de la gestió de l’estació d’autobusos de Palafrugell. CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya que promou, desenvolupa i gestiona infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat, serà la responsable de la gestió de l’estació d’autobusos.

Amb aquesta incorporació ja són dues les estacions d’autobusos que gestiona l’empresa pública, que des de fa quatre anys s’encarrega de l’estació de Girona, una instal·lació que, segons destaca la Generalitat en un comunicat, el 2022 va rebre una valoració «d’excel·lent o notable per part del 70% dels usuaris i usuàries».

Repetint el model de gestió

El mateix model de gestió de la instal·lació de Girona es traslladarà a Palafrugell, on cada any, de mitjana, passen 331.627 persones i es realitzen 31.703 viatges. En aquest sentit, Cristina Plana i Salip, responsable de l’àrea de gestió d’estacions d’autobusos de CIMALSA, destaca que «amb la suma d’aquesta estació consolidem aquesta àrea i es mostra l’expertesa de CIMALSA en l’àmbit de la mobilitat» i afegeix que «donarem continuïtat al model de gestió que a Girona ha demostrat ser un èxit i que es basa a oferir un servei de qualitat i en el qual l’atenció a l’usuari se situa al centre». Cal recordar que el sistema de transport per carretera és el més usat per als usuaris que no es poden desplaçar amb vehicle propi.

L’estació de Palafrugell està ubicada en un recinte de 3.200 metres quadrats i on opera la companyia Sarfa Moventis, amb rutes interurbanes

L’estació de Palafrugell està ubicada en un recinte de 3.200 metres quadrats i on opera la companyia de transport de passatgers Sarfa Moventis, amb rutes interurbanes a destinacions com Barcelona Estació del Nord i l’Estació Bus Girona, així com poblacions de l’Alt i Baix Empordà (Figueres, Palamós, Platja d’Aro, Calonge, etcètera), la Selva (Lloret de Mar, Caldes de Malavella, Tossa de Mar, etc.) i del Gironès (Girona, Cassà de la Selva, Salt, Quart, etcètera).