Els representants de Nylstar de Blanes se sumen a la taula per a la reindustrialització

L’administrador concursal i l’advocat assisteixen a la primera reunió del grup de treball

Els representants sindicals d'esquenes en la primera taula de reindustrialització de Nylstar

Els representants sindicals d'esquenes en la primera taula de reindustrialització de Nylstar / Ajuntament de Blanes

Representants de la fàbrica Nylstar de Blanes es van unir dimecres a la primera reunió de la taula per a la reindustrialització de la tèxtil, que ha impulsat l’Ajuntament de Blanes, el Departament d’Empresa i Treball i el comitè d’empresa de la companyia. Concretament, segons detallen fonts del comitè, en representació de la companyia van assistir l’administrador concursal i l’advocat del grup inversor Praedium, propietat d’Alfons Cirera, que va adquirir el 100% de l’accionariat de Nylstar l’any 2010.

Segons explica l’Ajuntament de Blanes, durant la trobada es van establir una sèrie d’aspectes que cal treballar perquè «hi hagi una viabilitat, un futur per a l’empresa i la vuitantena de llocs de treball que hi ha en l’actualitat». 

Per conèixer si es pot mantenir l’activitat a la tèxtil blanenca, el comitè d’empresa i els representants de la companyia elaboraran un llistat de la maquinària, així com de les possibles comandes, «per elaborar una conclusió realista», relata el consistori.

Per la seva banda la Generalitat, que ha assumit la seva funció de tutela pública en tot aquest afer, va demanar a l’Ajuntament de Blanes que s’encarregui de catalogar quines activitats industrials es poden desenvolupar o no amb la normativa a la mà, a l’espai de l’antiga SAFA. 

«S’ha de determinar quin àmbit global, quins usos i qualificacions, quines llicències es podrien atorgar o no a l’ample espai de treball de què disposa Nylstar», detalla l’Ajuntament.

Nova reunió en 15 dies

Sempre que no hi hagi novetats, la taula per a la reindustrialització es tornarà a reunir d’aquí a dues setmanes.

La reunió d’aquest dimecres la van encapçalar el secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa; l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; i el president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino.

En representació de la Generalitat també van participar-hi el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu; el director general d’indústria, Oriol Alcoba; i el sotsdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell.

Per la part social, van assistir-hi el president del Comitè d’Empresa, Xavi Cherino, així com els portaveus dels tres sindicats: Carlos Chicano (CCOO), Gabriel Tejada (DOMUM) i Maxi Rica (UGT).