Blanes homenatja al fotògraf Joaquim Robert

L’exposició «Amics, Coneguts i Retratats» està formada per un recull de 161 fotografies que representen el que va passar a Blanes entre el 2003 i el 2010

Inauguració de l’exposició  «Amics, Coneguts i Retratats» de Joaquim Robert i Ruiz.

Inauguració de l’exposició «Amics, Coneguts i Retratats» de Joaquim Robert i Ruiz. / Ajuntament de Blanes

Redacció

Joaquim Robert i Ruiz va ser un fotògraf blanenc molt important en la vida social del municipi. A través de la seva càmera va immortalitzar els actes i successos més destacats de Blanes i la Costa Brava Sud, primer per a mitjans locals i internacionals i posteriorment per a mitjans locals i a títol personal durant la primera dècada del segle XXI.

Amb motiu del desè aniversari de la seva mort l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Arxiu Municipal, ha organitzat una exposició que homenatja la tasca de Joaquim Robert a fer arribar els fets de la ciutat arreu del territori i en l’àmbit internacional com a fotoperiodista. La mostra fotogràfica, recull una selecció de la seva obra més recent i es podrà visitar a la Sala Municipal Maria Luisa García Tornel –al cèntric Carrer Ample- fins el dimarts 14 de març. El títol de l’exposició és «Amics, Coneguts i Retratats» i inclou un total de 161 fotografies que són una representació del que va passar a Blanes entre el 2003 i 2010, sobretot a partir de les i els protagonistes que hi participaven. Són els seus amics, coneguts i retratats que donen títol a l’exposició.

La mostra s'ha estructurat en sis grans apartats: Vida Associativa i Cultural; Festes i Tradicions; Gent i Personatges; Actualitat i Vida Quotidiana; Polítics i el propi Joaquim Robert. De les 161 fotografíes 100 d'elles exposades en gran format i la resta incorporades en diferents collages. Completen les fotografies una selecció d'altres 100 imatges que es poden veure a través d'un monitor de TV que forma part de la instal·lació.

Inauguració de l’exposició  «Amics, Coneguts i Retratats» de Joaquim Robert i Ruiz.

Inauguració de l’exposició «Amics, Coneguts i Retratats» de Joaquim Robert i Ruiz. / Ajuntament de Blanes

La inauguració va tenir lloc el passat divendres en un acte en el qual es van reunir bona part dels protagonistes de l’exposició, aquests «Amics, Coneguts i Retratats» a qui va immortalitzar el fotògraf. Entre ells s'hi comptaven força membres de l'Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) i representants de la vida social, cultural, esportiva i política.