Un condemnat per intentar violar una menor amb discapacitat a Lloret no entrarà a la presó

L'Audiència li ha concedit dues atenuants que li han rebaixat la pena fins als 2 anys

L'acusat, d'esquenes, ha admès davant el tribunal haver intentat violar la menor.

L'acusat, d'esquenes, ha admès davant el tribunal haver intentat violar la menor. / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat un home que ha admès haver intentat violar una noia de 16 anys amb discapacitat en un parc aquàtic de Lloret de Mar. Les parts han arribat a un pacte, i se li han concedit dues atenuants que li han rebaixat fins als 2 anys la pena inicial de 5 anys de presó que afrontava, una per dilacions indegudes i l'altra per reparació del dany. Els fets van tenir lloc el 24 de juliol de 2019 en un jacuzzi de les instal·lacions.

El condemnat ha admès que cap a les cinc de la tarda era en una de les piscines del parc, i que li va dir a la menor que s'acostés. Llavors va asseure-la a les seves cames i va fer-li tocaments. Després va intentar penetrar-la, però ella va demanar ajuda a un amic seu, que va socórrer-la.

Segons assegura la fiscalia, la víctima ha experimentat simptomatologia posttraumàtica i problemes d'insomni per culpa d'aquests fets.

Dos anys de presó

El pacte inclou una pena de presó de 2 anys per un delicte d'abús sexual amb penetració amb agreujant d'especial vulnerabilitat en grau de temptativa, així com una indemnització de 3.000 euros, dels quals l'acusat ja n'ha pagat 1.000.

El tribunal li suspendrà la pena de presó perquè no té antecedents penals, però haurà de complir la pena entre reixes si comet qualsevol delicte durant els pròxims 5 anys. Durant aquest període també estarà en llibertat vigilada, no es podrà comunicar ni acostar a la víctima i se li podran imposar penes accessòries.