S'enfronta a 12 anys de presó per abusar de la fillastra durant sis anys a Vidreres

Les acusacions asseguren que aprofitava moments que la mare no hi era per fer-li tocaments dels 7 als 12 anys

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Vidreres.

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Vidreres. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'Audiència de Girona ha iniciat un judici contra un home acusat d’abusar sexualment durant sis anys la seva fillastra mentre tenia entre 7 i 12 anys a Vidreres. El processat s’enfronta a 12 anys de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals a un menor d’edat. 

La víctima ha declarat a porta tancada a petició de les acusacions. Actualment encara és menor d’edat. Segons relaten les acusacions, a l’habitatge familiar hi vivien la víctima amb els seus dos germans, la mare i la seva parella. L’acusat hauria iniciat els abusos quan la víctima tenia 7 anys, fent-li tocaments quan la mare no era a casa. Amb els anys la situació hauria escalat i l’hauria obligat a fer-li sexe oral, i l’hauria intentat penetrar. Els pares de la víctima han assegurat durant la vista que quan era petita i havia de tornar a casa la mare després d’haver estat amb el pare «es passava la nit plorant perquè volia anar amb el pare», van dir. Però mai els va dir per què. 

Ho explica a un professor

A secundària el seu comportament va canviar «radicalment» i va embolicar-se amb baralles. Tenia atacs d’ansietat freqüents, i no podia acabar una classe sencera d’educació física. Precisament, va ser al professor d’aquesta assignatura a qui va explicar els fets per primera vegada el gener de 2020. Això va motivar la posada en marxa del protocol, que va activar els serveis socials i atenció a la infància. Van determinar que l’acusat s’havia d’apartar de la víctima per garantir-ne la protecció. La mare ha explicat que en un primer moment no va creure’s la seva filla i que ara se’n penedeix molt. 

Per la seva banda, els psicòlegs han manifestat que la víctima té simptomatologia depressiva i posttraumàtica, que és compatible amb el seu relat. També ha tingut conductes autolítiques.

Pel que fa a l'acusat, declararà demà davant el tribunal de la secció tercera. La seva defensa en demana l’absolució.