L'acusat d'abusar repetidament de la fillastra de 7 anys: "s'ho ha inventat perquè vol ser al centre d'atenció"

El processat conclou que la víctima el va denunciar perquè el feia responsable de la separació dels seus pares

L'acusat, d'esquenes, a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L'acusat d'abusar sexualment de la seva fillastra mentre tenia entre 7 i 13 anys a Vidreres ha negat davant els fets davant el tribunal. Davant la seva advocada (l'única a qui ha volgut contestar) ha dit que la víctima "s'ho ha inventat" i que podria haver-lo denunciat per diversos motius, entre els quals el fet que "sempre vol ser al centre d'atenció" i que "és una mentidera". A més, ha indicat que també es podria deure al fet que el pare de la menor "li va posar al cap idees sobre que jo era el responsable de la seva separació", ha dit.

El processat ha assegurat que la seva feina li impedia estar gaire temps a casa, i que com a molt passava temps amb la víctima i els seus dos germans el dissabte al matí i el diumenge. Els germans de la víctima, amb qui no tenen relació, han declarat que des de petita "no li agradava estar sola" i que solien jugar tots tres, i que ella no es quedava sola amb l'acusat. Amb tot, un dels germans ha relatat que ella va començar a tenir "comportaments estranys" amb ell, ja que alguna vegada havia intentat entrar a l'habitació de l'acusat i que ell l'havia de fer fora. A més, una vegada que l'home estava assegut al sofà ella va asseure's a les seves "parts íntimes" i va oferir-se per fer-li un massatge, afegint: "sé que t'agrada".

Tots dos han coincidit en descriure la víctima com una persona "mentidera", contràriament al que van manifestar els seus pares. Un d'ells ha dit que després d'haver presentat la denúncia "se la veia més contenta". També han afirmat que després dels fets la víctima buscava la companyia de l'acusat. Es tracta d'un comportament que els psicòlegs van descriure com a "normal", ja que les víctimes viuen una "dicotomia" entre els sentiments positius que li recorden l'abusador i els negatius.

Seqüeles

El judici a l'Audiència de Girona va començar ahir amb la declaració de la víctima (a porta tancada), testimonis (entre els quals els pares de la menor i el professor a qui va confessar primer els fets) i els psicòlegs que van diagnosticar diverses seqüeles psicològiques que té, com síndrome d'estrès posttraumàtic, ansietat i depressió. Els pèrits van indicar que la simptomatologia que té la menor és compatible amb els fets que va relatar, que inclouen malsons i atacs d'ansietat quan veia algú que s'assemblava a l'acusat.

El processat s'enfronta a 12 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració a un menor de 16 anys. La fiscalia demana que en cas de condemna se li apliqui la legislació vigent en el moment dels fets (anterior a l'aprovació de la Llei "només sí és sí"), perquè la nova augmenta la forquilla de penes fins als 15 anys. La seva defensa en demana l'absolució.