A judici un mecànic acusat de vendre's un cotxe que havia de reparar a Lloret

El processat ho nega i diu que li va vendre el vehicle | La fiscalia també acusa un intermediari que va revendre el cotxe

Els dos acusats d'esquenes durant el judici a l'Audiència de Girona.

Els dos acusats d'esquenes durant el judici a l'Audiència de Girona. / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció quarta de l’Audiència de Girona va jutjar ahir un mecànic acusat de vendre’s el cotxe d’un client perquè «necessitava els diners». També es va asseure al banc dels acusats un segon home que va fer d’intermediari de la venda i a qui acusa de revendre el vehicle. Els fets són del 2017.

La víctima va explicar davant el tribunal que va dur el cotxe, que estava a nom seu, al mecànic perquè necessitava reparacions. No era la primera vegada que hi acudia, i anteriorment li havia venut vehicles. Però aquest no era el cas: «vaig dur-lo perquè li fes reparacions, però quan vaig anar-lo a buscar em va dir que se l’havia venut perquè necessitava diners», va indicar. 

El mecànic va vendre-li el cotxe a un intermediari, i fou aquest qui, «fent-se passar pel propietari del vehicle», segons la fiscalia, va vendre’l a un comprador per 1.000 euros i va fer el canvi de nom en una gestoria del municipi. «Vaig veure el cotxe per Internet i vaig comprar-lo», va dir el comprador durant el judici. Quan va anar a la gestoria a fer el canvi de nom, només va haver de firmar perquè tota la documentació estava preparada, i va veure que el propietari no era la persona que li havia venut. Això, segons la responsable de la gestoria que va fer els tràmits, és molt habitual per part d’intermediaris en vendes de cotxes de més de 10 anys.

Un cop venut, el comprador va fer-lo circular, fins que un dia va anar a buscar el cotxe i no el va trobar on l’havia aparcat. Resulta que el propietari l’havia localitzat i havia trucat a la policia assegurant que era seu. 

«Me’l va vendre»

El mecànic va negar que s’hagués quedat el vehicle, i va assegurar que el client «me’l va vendre». «Em va portar un cotxe que no tenia bateria, necessitava moltes reparacions i no havia passat la ITV», va manifestar. També va dir que el propietari va passar-li la documentació per WhatsApp, i de fet la seva defensa va aportar els missatges com a prova documental de la venda. La víctima va reconèixer els missatges, però va assegurar que eren d’una compravenda anterior. També li van ensenyar el contracte que hauria firmat pel vehicle, però va assegurar que ell no havia firmat «res», que la signatura que apareixia no era la seva i que «ni tan sols s’assemblava a la seva». 

La dona del mecànic, que també va ser citada a declarar, va indicar durant el seu torn que el propietari del vehicle va dir-li al seu home que necessitava vendre el cotxe perquè tenia problemes econòmics, i que li’n van donar uns 250 euros.

L’intermediari també va negar els fets, i va indicar que va fer tots els tràmits «igual que havia fet amb qualsevol altra venda», negant haver falsificat cap document del propietari del vehicle, tal com assegura la fiscalia.

Pel que fa al vehicke, a hores d’ara està en mans del comprador en qualitat de dipositari, pendent de la resolució judicial.

Aquest segon acusat té antecedents penals per estafa i ha estat condemnat per sentència ferma l’any 2013 pel jutjat de Primera Instància 1 de Santander.

Fins a set anys de presó

Per aquests fets, el Ministeri Públic demana pel mecànic un total de 2 anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda, i també li demana que pagui una multa de 2.400 euros. El segon processat s’enfronta a un delicte de receptació, un delicte d’estafa i un delicte de falsificació de document mercantil, pels quals suma una petició de pena de set anys de presó. A més, el fet de comptar amb una sentència ferma l’exposa a la possibilitat que se li apliqués una circumstància agreujant de reincidència.

També s’enfronta a una multa de 2.400 euros. El fiscal els demana el pagament de les despeses del judici i que indemnitzi amb 1.000 euros el comprador del vehicle pel perjudici patrimonial que ha patit. 

En canvi, la defensa d’ambdós processats nega la tesi del fiscal. Per això demanen que els alliberin de tots els càrrecs i siguin absolts. Amb tot, en cas de condemna, vol que se’ls apliqui una atenuant de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. De fet, l’advocat va recordar que aquest judici s’ha pogut celebrar després de quatre suspensions

Subscriu-te per seguir llegint