Denuncien un camioner a Vilobí d'Onyar per avançar dos tràilers pel carril de l'esquerra de l'AP-7

El transportista haurà de pagar una multa de 200 euros per infringir el Reglament General de Circulació

Captura de pantalla on es veu el camioner denunciat avançant els altres dos tràilers pel carril de l'esquerra de l'AP-7

Captura de pantalla on es veu el camioner denunciat avançant els altres dos tràilers pel carril de l'esquerra de l'AP-7 / Mossos d'Esquadra

ACN

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un camioner a Vilobí d'Onyar per avançar dos tràilers enmig de l'AP-7 fent servir el carril de l'esquerra. En aquest punt, l'autopista té tres carrils per sentit i, per tant, el camioner va bloquejar el pas a la resta de turismes mentre feia la maniobra.

Els fets van passar aquest dilluns al matí. El camioner, que circulava en sentit sud, haurà de pagar ara una multa de 200 euros per infringir el Reglament General de Circulació. La normativa subratlla que tots els vehicles amb un pes superior a 3,5 tones -com és el cas- sempre hauran de circular per la dreta, podran fer servir el carril contigu per als avançaments i en cap cas hauran d'obstaculitzar la marxa de la resta de vehicles.

Els fets van passar aquest dilluns cap a tres quarts de deu del matí a l'altura de Vilobí d'Onyar. Una patrulla de Trànsit que circulava per l'AP-7 va veure com un tràiler que transportava vehicles saltava directament al carril de l'esquerra per avançar dos camions. Els policies van gravar la infracció -que ara han difós per xarxes- i poc després van aturar l'infractor.

Els mossos van denunciar el camioner per infringir l'article 30.1.b del Reglament General de Circulació, que explicita que en llocs com l'autopista, on hi ha tres carrils, els conductors de tràilers han de circular pel carril de la dreta, "en cap cas pel de l'esquerra" i només poden fer servir el central per avançaments. El camioner haurà de pagar ara una multa de 200 euros.