Blanes acull la celebració del Dia Mundial dels Arxius

El municipi projecta imatges rodades a la ciutat els anys 70 i 80 amb música tocada de Martí Delgado

Assistents a la jornada al Teatre de Blanes.

Assistents a la jornada al Teatre de Blanes. / ajuntament blanes

Redacció

Per segon any consecutiu, Blanes ha commemorat el Dia Mundial dels Arxius amb un esdeveniment que «ha repetit l’èxit que ja va tenir per primera vegada en l’edició del 2022», segons detallen des del consistori.

La jornada pretén poder gaudir d’imatges projectades en pantalla gran, al Teatre de Blanes, rodades al municipi durant les dècades dels anys 70 i 80. Com que van ser rodades sense àudio, el passeig nostàlgic pel Blanes pretèrit es va fer acompanyat per la música interpretada en directe per Martí Delgado. 

Les pel·lícules projectades divendres al vespre van ser una selecció de l’aportació feta pel propi autor, Josep Maria Ibáñez Fornés (Portbou, 1942). La selecció d’imatges va incloure la possibilitat de poder assistir a celebracions molt nostrades del Blanes d’aquell temps pretèrit, així com a escenes més quotidianes, tot i que els indrets o les situacions que s’hi reprodueixen s’han esvaït en el temps, pertanyen a racons de la ciutat que avui ja no existeixen. Així, es va poder recordar com va ser l’Aplec del Vilar de l’any 1977, o bé la Festa Major d’aquell mateix any, amb especial atenció a la Fira d’Atraccions i al Concurs de Castells de Sorra que es feia.