Diari de Girona

Diari de Girona

L’artista urbà Sfhir pinta un mural en un institut Sa Palomera de Blanes

El muralista respon a la crida d’un grup de mares i pares que havien engegat el projecte «Donar-li vida al pati» per dinamitzar aquest espai

Mural de l'Institut Sa Palomera de Blanes de l'artista Sfhir. Ajuntament de Blanes

L’institut Sa Palomera de Blanes estrena nou curs educatiu i nou mural. El projecte és obra de l’artista urbà Hugo Lomas, conegut com a Sfhir, i es va originar gràcies a una proposta de les famílies dels alumnes del centre, que demanaven un entorn que trenqués la monotonia de les parets. D’aquesta manera va néixer el projecte «Donar-li vida al pati».

El disseny i la creació del mural s’ha dut a terme en les darreres setmanes. Lomas, que compta amb més de 20.000 seguidors a les xarxes socials, ha donat l’obra de manera gratuïta. De fet, l’artista va conèixer la idea d’aquest grup de pares i mares després que un d’ells el contactés explicant-li la idea. Un cop l’artista va conèixer la proposta, la resposta no es va fer esperar, l’autor va accedir a fer-ho de franc amb l’ajuda del seu equip.

En el mural de l’institut blanenc es poden veure dos joves observant amb curiositat i una lupa un terre abstracte que els transporta a un altre lloc. En el marc de la creació de l’obra han usat colors vistosos com el taronja i el blau.

Projecció internacional

Hugo Lomas, Sfhir, va descobrir l’art quan estudiava a l’institut a Madrid vora els anys noranta. Des de l’Ajuntament de Blanes expliquen que el van enxampar quan estava pintant un grafit i van estar a punt d’expulsar-lo, però el professor d’Art, Antonio Lancho, va convèncer al director i van canviar-li el càstig: hauria enllestir la seva obra, però hauria de fer-ho a consciència. Aquell mestre li va deixar un llibre sobre els orígens de l’art urbà, els grafits, sobretot a la ciutat de Nova York. Això va fascinar-lo fins a l’extrem que va decidir canviar la seva signatura, que fins llavors havia estat Evil. Es va inspirar en Zephyr, un artista d’Street Art molt conegut als Estats Units, i va acabar escollint per a la seva signatura el nom de Sfhir, amb què se’l coneix ara internacionalment. La vida, com de vegades sol passar, ens posa a tots al seu lloc, i més de vint anys d’aquella gamberrada que va acabar despertant la seva vocació, estava pintant en una fira d’art contemporani.

Des d’aleshores la projecció internacional d’aquest artista no ha parat de créixer. Al seu compte d’Instagram (@sfhir), on té 24.000 seguidors, es poden veure els murals que l’artista ha fet en diversos països i ciutats. De fet, una de les seves darreres obres és un espectacular mural de grans dimensions que cobreix tot un edifici i on apareix una noia tocant el violí on, les finestres verticals d’un bloc de pisos es converteixen en el mànec d’un violí.

Compartir l'article

stats