Els treballadors de l’empresa NORA han desconvocat la vaga indefinida, que anava a celebrar-se el 19 de setembre, dos dies abans de les festes municipals, i que hagués deixat el municipi sense aquest servei durant la festivitat.

Els treballadors han anul·lat la vaga després d’arribar a un acord amb la directiva de l’empresa encarregada de la gestió de residus. Tot i que des del Comitè de Vaga destaquen que «no han pogut acordar totes les peticions, sí que n’han pogut resoldre algunes». Entre les acordades, han aconseguit una millora salarial, així com  el compromís per escrit d’un nou acord dels diferents punts del conveni, que feia anys que estava caducat i que era el principal motiu que va empentar-los a convocar-la.

Com va explicar a Diari de Girona un dels organitzadors, Daniel García, l’objectiu era «poder dur a terme una vaga amb força perquè la neteja en aquests dies és més important que mai». Sobre la situació laboral dels treballadors, Garcia va explicar que «Fa tres anys que tenim el conveni caducat. Nosaltres treballàvem pel Grup FCC que s’encarregava de la neteja i després vam passar a treballar subrogats per NORA. Des d’abans del canvi ja teníem el conveni caducat».