Lloret de Mar ha presentat una prova pilot que es duu a terme aquest cap de setmana i el proper. Consisteix en treure el trànsit rodat del passeig marítim així com els vehicles estacionats, tot plegat amb l’objectiu de deixar l’espai per a vianants, bicicletes i transport públic. La iniciativa, que coincideix amb la Setmana de la Mobilitat, inclourà activitats lúdiques i musicals com concerts a l’alçada del passeig Verdaguer, a més d’un circuit de bicicletes per alumnes de tercer de primària.

Tot plegat forma part del projecte «El passeig batega» en què les motocicletes podran aparcar en les travesseres i està permesa la càrrega i descàrrega als matins. La restricció del trànsit comença aquest divendres, 15 de setembre, a les 14 hores, i s’allargarà fins el proper dilluns a les 7 hores.

Pel que fa a les motocicletes, s’habilitaran les travesseres del passeig, es podrà fer càrrega i descàrrega fins a les 12 del migdia. També s’habilitarà un espai a l’entrada del passeig Camprodon i Arrieta per a aquestes tasques de 8 a 13 hores. Els vehicles disposaran dels aparcaments municipals propers a la zona del nucli antic, com són Vila de Tossa (Barri Pescadors), Pere Torrent i Sa Caleta.

«Lloret batega»

La iniciativa «El Passeig Batega» forma part del projecte de ciutat «Lloret Batega», que vertebra en múltiples iniciatives i subprojectes que han d’impulsar un Lloret més amable, menys contaminat, més verd i amb més espais pels vianants.

La mobilitat, la sostenibilitat i la digitalització són els eixos estratègics i transversals que aglutinen les més de 20 propostes del projecte Lloret Batega. L’arquitectura, el transport, l’organització dels espais públics estan interconnectats a través d’aquests tres eixos amb l’objectiu d’afavorir aquesta transformació en una ciutat sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament.

En paraules de l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, la iniciativa respon a l’objectiu de convertir el passeig en un espai molt més amable i pacificat, on la ciutadania pugui gaudir d’un entorn amb menys soroll, menys densitat de trànsit, més net i menys contaminat, que fomenti el desplaçament a peu i els hàbits saludables i que converteixi el passeig en un espai de trobada que convidi al fet que passin coses».

A més a més, el dia 22 de setembre, coincidint amb el «Dia sense cotxes» el Passeig Marítim acollirà l’activitat «Mou-te Bé! On Tour» de la Fundació RACC; una activitat d’educació en mobilitat sostenible on els alumnes de 3r de Primària de les escoles de Lloret podran recórrer un circuit «Zona 30 urbana», on han de conviure amb diferents usuaris, motius i trajectes de mobilitat i mitjans de transport.