Els Mossos d’Esquadra han detingut un home quan fugia amb una furgoneta robada després de robar caixes de perfums d'un camió a Maçanet de la Selva.

Durant la persecució policial, un cotxe es va apropar als Mossos i va buidar un extintor per dificultar la visió dels agents. Un cop detingut a Sant Celoni, els policies van recuperar la càrrega: 247 caixes de perfums i necessers.

L'arrestat té 35 anys i compta amb antecedents policials. L'acusen de ser el presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, per conduir sense permís per pèrdua de vigència de punts, un robatori d’ús de vehicle i un robatori amb força a interior vehicle. Els Mossos no donen la investigació per tancada i no descarten més detencions.

Els fets van succeir dilluns pels volts de les dues de la matinada, quan una dotació de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona feia patrullatge de prevenció de robatoris a l’àrea de servei de l’AP-7 a Maçanet de la Selva. En aquell moment, va detectar una furgoneta que sortia a gran velocitat d’aquesta àrea, en sentit Barcelona. Els agents van fer comprovacions i van veure que el vehicle constava com a sostret des del 22 de setembre a l’Hospitalet de Llobregat.

Impedir la visió amb un extintor

A partir d'aquí van començar una persecució, però el conductor va accelerar i va circular temeràriament, fent ziga-zagues, tallant la trajectòria del vehicle policial i fins i tot, circulant part del recorregut amb els llums apagats.

Al cap de pocs minuts, els Mossos es van trobar amb una sorpresa: un altre cotxe es va posar a l’altura de la patrulla i per la finestra posterior va buidar un extintor que va originar un núvol de pols blanca amb la intenció de dificultar la visió dels policies. Seguidament, aquest turisme va començar a circular enganxat a la furgoneta fins a entrar en una àrea descans. La furgoneta es va aturar, però el cotxe va fugir.

Els mossos van veure com l’ocupant de la furgoneta baixava i sortia corrents cap al bosc. Ràpidament, van fer una recerca i, després de creuar un rierol, van detectar petjades que van permetre localitzar i detenir al lladre amagat darrere unes bardisses a Sant Celoni.

Perfums i necessers

D'altra banda, els agents van poder comprovar que dins de la furgoneta sostreta hi havia 247 caixes de perfums i necessers que acabaven de sostreure de l’interior d’un camió estacionat a l’Àrea de Servei de Maçanet de la Selva i van poder-ho recuperar. També van certificar que el detingut no disposava de permís per pèrdua de vigència de punts.

Posteriorment, també van comprovar que el cotxe que els havia intentat frenar la persecució i que va fugir també havia estat robat la setmana passada a Gavà i va poder ser recuperat aquest dimarts a l'Hospitalet de Llobregat.