Els grups municipals d'Esquerra Lloret, Tots per Lloret i Sumem Lloret han emès un comunicat on mostren la seva preocupació davant del les dues baralles d'aquest cap de setmana que han acabat amb tres ferits per arma blanca - un dels quals amb una ganivetada al coll- i una amb un trau al cap.

Les tres formacions denuncien "la manca de previsió per part de l'alcalde i l'equip de govern en l'adopció de les mesures preventives adequades que haurien pogut evitar aquests greus disturbis a l'espai públic". Consideren fonamental que l'administració hagués establert un seguiment intensiu i coordinat entre els organitzadors i les forces de seguretat per prevenir aquesta situació d'inseguretat i violència que va tenir lloc la matinada del dissabte 30 de setembre.

Els tres grups exigeixen que l'equip de govern "assumeixi la seva responsabilitat en aquests lamentables esdeveniments i prengui les mesures necessàries per garantir que aquest tipus d'incidents no es repeteixin dins del nostre municipi". També remarquen que "és essencial que es treballi de manera col·laborativa amb tots els agents implicats en l'organització d'aquests esdeveniments per evitar un retorn a situacions similars a les que va patir Lloret de Mar l'estiu de 2011".

En el comunicat conjunt també insten l'alcalde i l'equip de govern a prendre "les mesures adients per garantir la seguretat i el benestar dels nostres ciutadans i visitants". S'ofereixen a cooperar de "manera constructiva en aquesta tasca" i assenyalen que estan disposats a aportar les seves valoracions i prendre decisions que contribueixin a aconseguir aquest objectiu compartit.

Per últim, rebutgen frontalment, com ja han fet en diverses ocasions, que el nou equip de govern "hagi triat una política comunicativa basada en el poc rigor i els titulars fàcils". "No n’hi ha prou amb dir-li a l’operador en qüestió que no és benvingut a la nostra vila, sinó que calen accions contundents i concretes", conclouen.