S'incorporen tres agents a la Policia Local de Lloret

L'ajuntament preveu la creació de tres places de caporal i quatre d’agent per aquest any

Els nous agents  amb el cap de la Policia Local, l'alcalde i el regidor de Seguretat de Lloret de Mar

Els nous agents amb el cap de la Policia Local, l'alcalde i el regidor de Seguretat de Lloret de Mar / Policia Local de Lloret

DdG

Aquest mes de gener han entrat a formar part de la plantilla de la Policia Local de Lloret de Mar tres agents que van guanyar el procés de selecció de personal que oferia cinc places i que es va convocar el passat mes juny amb 250 aspirants. Les altres dues agents es troben actualment a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) fent el curs de policia i s’incorporaran a l’agost. 

A més, aquest 2024 també està prevista la creació de tres places de caporal i quatre d’agent. A l’estiu aquesta plantilla s’incrementarà amb sis interins, per a un període de sis mesos, i dos agents interins més per a substitucions per baixes laborals, indica l'ajuntament en un comunicat.

Les noves incorporacions responen a la voluntat del consistori de crear una estructura de plantilla de la Policia Local "dimensionada i estable capaç de donar resposta a les necessitats de la ciutat". El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez considera que “Lloret és una de les ciutats de les comarques gironines més grans poblacionalment i una de les principals destinacions turístiques de l’Estat espanyol. Necessita una Policia Local dimensionada i formada que pugui garantir el benestar de ciutadania i visitants”. L’alcalde de Lloret Adrià Lamelas per la seva banda recorda que “la seguretat és un eix prioritari per a l’equip de govern”.

Els darrers anys la Policia Local ha fet una important adaptació als nous models de seguretat amb la creació de diferents unitats policials (administrativa, canina, drons, URAS) i la incorporació de novetats tecnològiques com càmeres de vigilància, el servei Dracalert i el servei de dron per situacions d'emergència. Uns dispositius, que segons l'ajuntament, contribueixen a millorar les tasques de seguretat ciutadana i el control i prevenció d'infraccions de trànsit, i s’afegeixen als lectors de matrícules, entre altres.