Requisen 2.200 articles falsificats en dues botigues de Lloret i en parades del mercat setmanal de Blanes valorats en prop de 750.000 euros

La Guàrdia Civil investiga vuit persones pels fets

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civil ha requisat 2.200 articles falsificats en dues botigues de Lloret de Mar i el mercat setmanal de Blanes valorats en prop de 750.000 euros.

Arran dels fets, vuit persones van resultar investigades pels fets. Els articles decomissats són de marques de reconegut prestigi.

La Guàrdia Civil de Girona ha dut a terme dues actuacions en el marc de la lluita contra les falsificacions i el contraban. Ambdues van realitzar-se després de les denúncies presentades per pèrits de diverses marques de reconegut prestigi. Se'ls informava que a Lloret de Mar i al mercat de teixits de Blanes hi hauria exposats per a la venda articles de diferents marques suposadament falsificats.

Els agents van executar una primera actuació el dia 12 de gener i van focalitzar-se en dos comerços de Lloret de Mar. Com els havien denunciat, van poder certificar que en dos locals situats al mateix carrer del municipi hi havia exposat gènere suposadament falsificat. Els propietaris no van poder-ne demostrar la seva legitimitat i els policies van intervenir 1.652 articles de diversa tipologia i marques. El valor de les falsificacions ascendeix als 320.000 euros. Els dos propietaris dels locals van quedar com a investigats.

Parades del mercat setmanal

En l'altra intervenció, els guàrdies civils i la Policia Local de Blanes van inspeccionar el dilluns el matí al passeig del Mar sis parades del mercat de teixits del dilluns.

Durant les inspeccions els agents van descobrir gran quantitat de gènere suposadament falsificat de marques de prestigi com rellotges, perfums, bosses, entre altres.

Els propietaris dels llocs no van poder acreditar la legalitat de la mercaderia i se'ls va confiscar. En total hi havia 553 articles valorats en 427.380 euros. El tipus de material requisat hi havia des d’articles de bijuteria fins a bosses de mà, passant per perfums i colònies, així com diversos productes tèxtils.

Els vuit propietaris de les parades van quedar com a investigats, són dues dones i quatre homes.

Les dues forces de seguretat van coordinar-se per portar a terme l'actuació on van participar diversos agents que pertanyen a tres destacaments de la Guàrdia Civil: el de Lloret de Mar, Palamós i l'Estartit. Pel que fa a la Policia Local de Blanes, van participar-hi dues patrulles.

L’acció policial es va realitzar davant les sospites que hi havia diverses parades del Mercat dels Teixits on darrerament estava proliferant la venda de productes falsificats, indica l'ajuntament de Blanes.

 La Guàrdia Civil de Girona informa que durant l'any passat van arribar a confiscar 4.770 productes falsificats o de contraban valorats en 1.063.700 euros.