Veïns i associacions de Lloret rescaten dos gossos maltractats de Can Buch

La parcel·la on estaven els animals és propietat de l'Ajuntament de Lloret, però està ocupada des de fa un temps

Façana de l'Ajuntament de Lloret de Mar

Façana de l'Ajuntament de Lloret de Mar / Aleix Freixas

Redacció

Redacció

L'Ajuntament de Lloret de Mar condemna un cas de maltractament animal a la finca de Can Buch, una masia ocupada per diverses persones al barri del Rieral. Els fets es van fer virals aquest dimarts on es veia un vídeo on un home agredia un gos. A més, també es veien altres animals lligats tot el dia i sense possibilitat de moure's pocs metres d'on estaven. L'Ajuntament de Lloret de Mar va presentar el passat 27 de juny una denúncia per poder rescatar els animals, però la justícia no ha resolt. Arran del vídeo, han estat els mateixos veïns de la zona els qui han rescatat els animals de la casa on estaven patint els maltractaments.

L'Ajuntament, que ha carregat contra la lentitud de la justícia en aquest cas, ha volgut agrair el "compromís" dels ciutadans i explica que està en contacte amb les associacions animalistes per tal de trobar solucions amb les "eines legals disponibles". També ha assenyalat que vol proporcionar un espai on els animals puguin estar segurs i ben cuidats, amb el tractament veterinari necessari i la supervisió adequada.

També ha deixat clar que prendrà "les mesures pertinents" contra l'autor dels maltractaments, un home que en el vídeo se'l veu mig nu agredint un gos. " Encara queda molt camí per recórrer per garantir els drets dels animals, i reiterem que el maltractament animal no té cabuda a Lloret de Mar. És deure del consistori actuar amb fermesa per assegurar la seva protecció i benestar", conclou el consistori en un comunicat.

Una trentena de veïns de Lloret de Mar i membres d'entitats animalistes com la PACMA, l'Associació Protectora Animals Sense Casa (APASC) i la Fundació Chari Cruz de Tossa van rescatar ahir dos gossos que no vivien en les condicions adequades a Can Buch. Aquesta finca és propietat de l'ajuntament, però està ocupada des de fa un temps per una persona.

L'alerta va saltar quan un ciutadà va detectar uns mesos enrere la pobra situació en la qual vivien aquests gossos, un d'ells sempre lligat i donant voltes sobre si mateix. Després de fer les comunicacions a les autoritats pertinents, es va esperar si es trobava una resolució. Els veïns van decidir actuar ahir quan es va viralitzar un vídeo per xarxes socials i canals de missatgeria instantània en el qual apareixia un dels gossos maltractat, segons expliquen des de l'APASC de Lloret.

Davant aquesta situació, van entrar a la finca per rescatar els dos gossos. Testimonis de l'actuació han confirmat al Diari de Girona que davant el nombre de persones que van personar-se a la finca, l'okupa va decidir cooperar i va acabar cedint els dos animals, que ja tenen un lloc segur on està. Aquestes persones asseguren que l'okupa sol tenir una "actitud agressiva". Des del grup de rescatadors, s'ha fet arribar una foto al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), per tal que l'home no pugui adoptar cap gos en un futur. La Policia Municipal de Lloret també va desplaçar-se fins al lloc dels fets, on va identificar algunes de les persones que van entrar a la finca.

L'Ajuntament de Lloret carrega contra la lentitud de la justícia

En un comunicat emès avui, el consistori ha reiterat que "el maltractament animal no té cabuda a Lloret". L'ajuntament també informa que havia obert un procés judicial que va començar amb una denúncia penal per maltractament animal a la Policia Local de Lloret, entrada als jutjats el passat 27 de juny, amb l'objectiu de realitzar el decomís dels animals per la via legal. I afegeix: "La lentitud de la justícia davant d'aquesta situació ha comportat que la societat civil s'hagi ocupat de buscar una solució". Des de l'ens municipal també confirmen que estan en via judicial per recuperar la finca de Can Buch, a banda d'agrair a les protectores i veïns la tasca feta per denunciar el cas.