Miquel Riera exposa l'urbanisme exagerat de la Costa Brava a Blanes

El periodista porta a Casa Saladrigas el treball Costa Desbravada on retrata les edificacions del litoral gironí del principi del turisme i dels darrers anys

Una de les fotografies de la mostra

Una de les fotografies de la mostra / Ajuntament de Blanes

Redacció

Redacció

La mostra fotogràfica Costa Desbravada del periodista Miquel Riera aterra a la Casa Saladrigas de Blanes fins al 4 d'agost amb l'esperit de denunciar, repassar i donar la seva particular visió sobre l'exagerat boom constructiu practicat des dels anys cinquanta al litoral gironí.

Riera ha recorregut la Costa Brava el darrer any i mig cercant la cara menys amable i visible d'aquella febre constructiva que es va viure a la costa gironina en els primers anys de turisme, però tampoc va voler perdre l'oportunitat de retratar construccions permeses en aquests darrers temps. El veterà periodista també remarca que no es tracta d'un treball exhaustiu, tot i que ha reunit cap a unes 1.500 fotografies, de les quals se n'exposen 40.

El motor del projecte, recalca Riera, era "fixar-se en allò que té un impacte real en el paisatge", alhora que consciencia el públic de la necessitat de protegir la Costa Brava. A banda de les fotografies, la mostra també té declaracions de diverses personalitats relacionades amb el tema de l'exposició, com Josep Ensesa i Montsalvatge, fill del fundador de S'Agaró i primer president del Patronat de Turisme de la Costa Brava, o Narcís-Jordi Aragó, un dels impulsors del Debat Costa Brava l'any 1976.