L'equip del biotecnòleg de La Corunya César de la Fuente, Premi Fundació Princesa Girona d'Investigació Científica 2021, acaba de finalitzar l'assaig clínic del seu test de diagnòstic ràpid i ha demostrat la detecció de la Covid-19 en quatre minuts, ha informat a Efe l'investigador.

Els resultats de l'assaig han estat publicats en la revista "Matter de Cell Press" i el preu de cada test és de 4,67 dòlars (3,8 euros al canvi actual).

La prova usa tecnologia electroquímica que transforma la informació química que passa quan el virus s'uneix a un receptor en un senyal elèctric, un enllaç que pot ser detectat ràpidament.

Aquesta eina necessita un xip que pot ser creat amb materials molt econòmics com paper, cartró o diferents polímers. S'imprimeix en una impressora específica creada pel propi César de la Fuente, professor de la Universitat de Pennsilvània (Estats Units).

Van dissenyar dos formats per realitzar el test, un d'ells és de la grandària d'un portàtil i una altra versió en miniatura per connectar a un telèfon mòbil. A més, és capaç de detectar variants mutants del SARS-CoV-2.

El procés de comercialització encara està en camí.