Barcelona preveu realitzar l'última setmana de maig o la primera de juny una prova pilot en la qual 2.000 persones aniran a 20 restaurants, que s'ompliran al 100 % sense mantenir distàncies de seguretat.

Segons que ha explicat en declaracions a RAC1 un restaurador promotor d'aquesta iniciativa, els clients hauran de fer-se un test d'antígens abans d'entrar als locals i, posteriorment, se'ls farà un seguiment durant els següents 10 o 15 dies.

La iniciativa d'aquesta prova pilot l'ha impulsat Albert Raurich, propietari dels restaurants Dos Palillos i Dos Pebrots de Barcelona, el president de la Fundació Lluita contra la Sida, Bonaventura Clotet, i el Gremi de Restauradors de Barcelona.

"És molt important deixar clar als clients que amb una bona ventilació als interiors els restaurants són segurs", ha dit Raurich.

El propietari d'aquests restaurants ha recalcat que es tractaria d'una prova pilot supervisada, com la de la Sala Apol·lo o la del Palau Sant Jordi amb el concert de 'Love of Lesbian".

Ha agregat que l'objectiu és demostrar que "no cal mantenir un aforament del 30 % a l'interior dels restaurants", com passa actualment.

El projecte ja ha estat presentat a l'Ajuntament de Barcelona i als departament de Salut i Treball de la Generalitat, que podrien finançar la iniciativa.