La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha condemnat un nou feminicidi que va tenir lloc aquest dimecres a Porqueres i ha garantit un treball "incansable" contra la violència masclista. En declaracions a la SER, Verge ha assegurat que l'eradicació d'aquest tipus de violència és una "prioritat absoluta" del Govern i ha afegit que hi haurà un treball coordinat de tots els departaments.

Verge ha manifestat que es tracta d'un "problema polític de primer ordre" i ha rebutjat que siguin casos aïllats, al mateix temps que ha assegurat que el Govern rebatrà qualsevol discurs negacionista. D'altra banda, s'ha compromès a desplegar totes les normes contra les violències i la no discriminació de que disposa Catalunya.

Verge s'ha referit també al cas de Rocío Carrasco i ha assegurat que hi ha moltes evidències que indiquen que hi ha certs moments que suposen un punt d'"inflexió", com ho va ser l'assassinat d'Ana Orantes després de denunciar la violència que pati en un programa de televisió. Així, ha valorat que el cas de Carrasco ha permès que moltes dones identifiquessin que moltes de les seves situacions també són violència masclista.

D'altra banda, ha celebrat que s'obri el debat social sobre la menstruació, i la menopausa, però ha explicat que la conselleria tot just comença a treballar i no podia concretar si s'impulsarien mesures en aquest àmbit, com ja han fet alguns municipis. Verge, síndica electoral de l'1-O, ha considerat que a fiscalia ha recorregut la seva absolució i la dels senys companys per una motivació política però s'ha mostrat convençuda que no hi ha cap element objectiu que justifiqui el recurs.

Diverses forces polítiques i sindicals s'han afegit a la condemna de repulsa