Quatre persones --tres dones i un home-- d'entre 29 i 31 anys han mort aquest divendres al col·lisionar un tren i el vehicle en què viatjaven en un pas a nivell de Novelda (Alacant), segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

Els fets han passat cap a les 17.15 hores al quilòmetre 424/9, quan s'ha alertat d'un accident entre un cotxe i un tren al pas a nivell de Camí de Castella de Novelda, als voltants de l'estació. El pas a nivell està dotat de senyals lluminosos i acústics i semibarreres automàtiques, segons ha precisat Adif.

En concret, es tractava d'un tren de Barcelona amb destinació Lorca (00463-intercity), que havia atropellat a un turisme el qual ha quedat molt afectat, segons fonts del consorci provincial de bombers. Després de produir-se l'atropellament, Adif ha activat el protocol d'actuació davant emergències.

Fins al lloc s'han desplaçat una unitat de SAMU que només ha pogut confirmar la mort de quatre persones --tres dones i home -- d'entre 29 i 31 anys, dues d'elles de la localitat alacantina de Petrer i les altres dues, d'Elda, segons ha indicat la subdelegada de Govern en la província d'Alacant, Araceli Poblador, que s'ha desplaçat a el lloc de l'sinistre. Així mateix, l'equip sanitari SVB ha assistit a una dona que viatjava al tren per crisis d'ansietat i ha estat donada d'alta in situ.

Poblador, en declaracions als mitjans, ha indicat que la Guàrdia Civil es troba investigant els fets i que s'està a l'espera de les autòpsies de les persones mortes. A més, ha precisat que, de moment, es desconeixen les causes de l'accident mortal.