Els Bombers han donat per controlat l'incendi del massís del Montgrí que crema des de dijous passat. El foc ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal i fins aquest diumenge no s'ha pogut controlar. El sostsinspector dels Bombers, Antoni Valdepeñas, explica que confien en poder controlar també el foc de Ventalló aquest diumenge, ja que encara queden punts calents que obliguen als Bombers a estar atents. El foc, que va començar en una zona forestal oberta, s'ha estabilitzat aquest mateix matí i, si tot va bé, es podrà controlar aquest vespre mateix. "Som optimistes, però hem d'estar alerta perquè hi ha focus secundaris que ens poden complicar", ha assenyalat Valdepeñas. També s'ha reobert la Gi-623 que encara estava tallada.

Dos dies després d'estabilitzar l'incendi al massís del Montgrí, els Bombers ja l'han donat per controlat aquest mateix diumenge al migdia. L'incendi ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal, totes elles dins del Parc Natural del Montgrí.

De tota manera, el sotsinspector dels Bombers, Antoni Valdepeñas, ha avançat que no preveuen extingir-lo fins d'aquí a un parell de dies. Encara hi ha fumeroles en diversos punts del perímetre que obliga als Bombers a remullar el terreny. Es tracta de "soques i de matèria morta d'antigues nevades" que han deixat el bosc brut i ara fa que hi hagi "revifalles". La part bona és que son dins del perímetre cremat i permet als efectius ajudar-los en les tasques d'extinció. Per això calcula que fins d'aquí a "dos o tres dies" no es pugui donar per extingit.

Pel que fa a l'incendi de Ventalló, es preveu controlar-lo aquest diumenge al vespre. Després de donar-lo per estabilitzat al matí, els Bombers han seguit remullant la zona amb unes 80 persones repartides en 15 unitats terrestres.

Al llarg de tota la tarda els Bombers mantindran les tasques, sobretot en la banda del rec. El sotsinspector dels Bombers, Antoni Valdepeñas, ha detallat que en aquesta zona és on "més problemes" hi ha. Per altra banda, també hi ha unitats remullant la zona del cap, que "encara està massa calenta". Tot i així, Valdepeñas s'ha mostrat confiat en poder-lo declarar com a incendi controlat al llarg del vespre.

A partir d'aquí la previsió és mantenir quatre unitats al llarg de tota la nit fins que es pugui donar per extingit.

Des d'aquest migdia, també s'ha reobert la carretera GI-623 que uneix Camallera amb l'Escala (Alt Empordà). La via es va tancar aquest dissabte per la proximitat de l'incendi. Les flames van creuar la via i fins aquest matí ha estat tancada al pas de vehicles.