Una gimcana per a joves d'entre 12 i 30 anys organitzada per l'Ajuntament de Vilassar de Mar el 22 de juliol passat ha aixecat polèmica entre famílies pel contingut relacionat amb la sexualitat en alguna de les seves proves, i la Regidoria de Joventut ha lamentat aquest divendres un "error de comunicació".

Entre les activitats de la gimcana hi havia col·locar preservatius en un pal o reproduir postures del 'Kama sutra' i famílies es plantegen portar el consistori davant la Fiscalia de Menors, segons publica 'La Vanguardia'.

L'Ajuntament ha assegurat en un comunicat que des dels diferents canals del Juliol Jove de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament "no es va informar de manera detallada de les activitats de la gimcana i això ha generat malestar i incomoditats en algunes famílies", i ha dit que prendrà les mesures perquè futures activitats es difonguin amb la informació més detallada possible.

Ha explicat que el Juliol Jove forma part de la dinamització de l'Espai Jove Can Jorba i que en aquesta gimcana algunes proves "s'han enfocat a tractar temes de salut i de sexualitat" perquè al Consell d'Adolescents van manifestar que és un tema que els interessa.

El consistori ha dit que s'ha detectat que adolescents d'11, 12 i 13 anys miren contingut pornogràfic i es construeixen una imatge de la sexualitat a partir d'això, per això des de l'Espai Jove s'intenta "trencar aquesta dinàmica mostrant-se obert a parlar d'aquests temes perquè els puguin compartir amb persones adultes i intentar evitar que es construeixin un imaginari sexual amb les actituds masclistes, de violència i poc saludables”.

Ha explicat que la gimcana, que requeria inscripció prèvia, va ser dinamitzada per joves amb el concurs de monitoratge de lleure, que "coneixien el vessant pedagògic de cada prova i que tenien la consigna d'adaptar-la a la franja d'edat de cada grup sent molt flexibles i tenint cura amb els grups de menys edat”.

Ha assenyalat que els grups que hi van participar eren de 6 a 10 persones aproximadament i eren els mateixos grups d'amics els que els constituïen, participant-hi vuit grups i un total de 52 joves, ha informat el consistori.

"Activitat puntual"

La Regidoria de Joventut té programades diverses activitats per tractar el tema de la sexualitat amb joves, que van des de tallers a les aules, dinàmiques als patis, un punt d'informació a l'Espai Jove i un canal de contacte per atendre consultes, i la gimcana "només ha estat una activitat puntual dins de tot el programa".

S'ha compromès a continuar treballant per fomentar activitats d'oci i pedagògiques per a joves "d'una manera transparent i oberta i millorant la comunicació de totes les activitats" que es duguin a terme.