L'OCU alerta de la nova estafa de Wallapop: Fraus en aquests productes

Els estafadors desvien la gestió fora d'aquestes plataformes

Redacció

Algunes plataformes com Wallapop, Ebay o Vinted s'han especialitzat en els darrers anys en la venda de productes de segona mà. En un món dinàmic i canviant, trobar una segona oportunitat a dispositius electrònics, mobles o peces és una manera de recuperar la inversió quan venem, però també una manera d'estalviar quan comprem

Aparentment el procés de compra i venda sembla senzill. Cal fer una fotografia del producte en qüestió, afegir una descripció i posar un preu. Però de vegades hi ha usuaris que utilitzen aquest procés per actuar de mala fe.

L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya ha volgut denunciar l'augment de les estafes en aquestes plataformes en línia de segona mà. En un comunicat de l'organització, s'ha assegurat tenir constància de diferents fraus en productes entre 400 i 1.000 euros.

La manera de procedir d'aquests estafadors consisteix a fer la gestió fora de l'aplicació per estalviar-se les despeses de plataforma. En el moment de fer el pagament, el venedor rep un correu electrònic amb un enllaç d'un suposat banc, si cliquen es produeix l'estafa amb el robatori de dades i pagaments indesitjats.

Per evitar aquestes situacions, l'OCU Catalunya proposa actuar amb cura i precaució, no mantenir la gestió fora de la plataforma i desconfiar dels perfils amb poca antiguitat i sense ressenyes.