L’avançament de la paga extra del juny que poden sol·licitar tots els treballadors

Aquest dret ve recollit en l’Estatut dels Treballadors, en el seu article 29

Igual que per Nadal, molts treballadors de Catalunya esperen ansiosos cobrar la paga extra d’estiu, un plus en la nòmina que va de primera per tapar forats i per preparar les vacances. No obstant, el que pocs empleats saben és que tenen dret a demanar un avançament de nòmina a les seves empreses.

Aquest dret ve recollit en l’Estatut dels Treballadors, en el seu article 29: «El treballador i, amb la seva autorització, els seus representants legals tindran dret a percebre, sense que arribi el dia assenyalat per al pagament, avançaments a compte del treball ja fet», estableix. 

És a dir, si sol·licitem l’avançament el dia 15, podrem cobrar la meitat del nostre sou, ja que és el temps que hem treballat del mes en qüestió. Per contra, no podríem sol·licitar un avançament de dies no treballats, per la qual cosa, en aquest cas, no podríem sol·licitar el mes sencer si només hem treballat les dues primeres setmanes.

Excepcions d’avançament

No obstant, alguns convenis col·lectius sí que podrien recollir la possibilitat de demanar un avançament de la nòmina del nostre ‘treball futur’, és a dir, de dies que no hem treballat encara. De la mateixa manera, és possible que també puguin fixar el percentatge màxim de la quantitat que es pot demanar amb l’avançament.