Tres dels assalts que haurien planejat els detinguts van tenir lloc aquest estiu a Blanes i Lloret de Mar. Concretament el dia 9 de juny van assaltar un apartament a Blanes, el 6 d'agost van entrar en un xalet de Lloret de Mar i finalment en 18 d'agost van assaltar un altre xalet, en aquest cas a Blanes.

El primer dels fets que quedaria resolt amb aquestes detencions es va produir el 9 de juny, en un apartament de l'avinguda de l'Estació, a Blanes. Els lladres, que anaven armats amb pistoles i duien passamuntanyes, van lligar el propietari de la casa i la seva família i es van endur diners, rellotges i joies.

El segon dels robatoris del qual s'ha pogut acreditar la participació dels detinguts es va cometre el 6 d'agost en un xalet de la urbanització Costa d'en Gallina, a Lloret de Mar. Els lladres van seguir el mateix modus operandi i, després de lligar la seva víctima, es van endur diners, diversos objectes de valor i una furgoneta. El vehicle va aparèixer poc després estacionada al carrer Marfull, a la zona de Fenals, al terme municipal de Lloret.

Sorprenentment, en tots dos casos, els lladres van demanar el telèfon de contacte d'algú proper a les víctimes per poder avisar que els vinguessin a rescatar.

El tercer cas va tenir lloc el 18 d'agost, en un altre xalet de la urbanització Corona de Santa Cristina de Blanes. També seguint el mateix modus operandi, els lladres van lligar el propietari, la seva dona i la seva filla i van endur-se joies i rellotges valorades en 135.000 euros i un vehicle d'alta gamma que va ser recuperat poc després.

Els detinguts són Javier OM, de 36 anys, veí de Tordera (Maresme), Javier JM, de 39 anys, veí de Tordera., Sonia JG, de 20 anys, veïna de Blanes, Rubén RG, de 25 anys, veí de Barcelona, Salavat M, de 43 anys, de nacionalitat russa, veí de Lloret de Mar, José PL, de 45 anys, veí de Barcelona, Adriano RS, de 47 anys, veí de Barcelona i David JB, de 34 anys, veí de Blanes.

Tots ells estan acusats de robatori amb violència i intimidació, detenció il?legal i associació il?lícita i els tres últims han ingressat a la presó després que tots passessin a disposició judicial entre ahir i abans d'ahir.

La investigació, però, continua oberta i no es descarten més detencions. Igual com no es descarta la imputació als detinguts d'altres fets delictius, ja que als domicilis escorcollats es van recuperar diversos objectes de procedència segurament il·lícita que no s'han pogut relacionar amb els tres robatoris abans esmentats. En els escorcolls també es van recuperar les armes i els estris utilitzats en els robatoris.