La Policia Nacional ha detingut a un jove "ciberacosador", al que considera molt agressiu. El detingut coaccionava a menors mitjançant el telèfon mòbil i ja havia estat arrestat fa un any per fer xantatge a les seves víctimes mitjançant Internet, una de les quals, un jove estonià, es va suïcidar.

Segons ha informat avui la Direcció general de la Policia i la Guàrdia Civil, els pares del menor, que es feia passar per una noia adolescent per a aconseguir que li enviessin arxius de contingut sexual, havien tallat l'accés a Internet del jove després del primer arrest, pel que ara actuava mitjançant el seu telèfon el mòbil.

El jove, de 22 anys i que va ser detingut en Puerto Real (Cadis), coaccionava ara a les seves víctimes mitjançant la connexió del seu telèfon mòbil, amb recarregues de prepagament i es feia passar per una noia adolescent per a enganyar a les seves víctimes.

A l'abril de 2008, el jove va ser arrestat després que les autoritats estònies demanessin a la Policia espanyola la seva col•laboració després de descobrir que un usuari d'un compte de correu electrònic, després de contactar amb un menor de 13 anys d'aquest país, havia aconseguit obtenir diverses imatges de contingut sexual.

Després d'amenaçar al menor amb enviar-les a terceres persones si no li remetia nous arxius, va remetre un vídeo sexual de la víctima a diversos dels seus contactes.

El jove, B.C.S., utilitzava diferents correus electrònics i sotmetia de manera habitual als menors a una pressió brutal a fi d'aconseguir que realitzessin i li enviessin més imatges de caràcter sexual, segons la Policia, que explica que en un dels casos, les amenaces i coaccions van ser de tal magnitut que un menor es va suïcidar a Estònia.

Els investigadors van localitzar l´acosador i li van detenir a l'octubre de 2008 en un domicili de Puerto Real, on van intervenir imatges de prop de 70 joves, probablement menors d'edat i de trets estrangers.

A més, també es van detectar fotografies i vídeos d'una noia adolescent, que era el "cimbell" o personalitat falsa que solia adoptar el detingut per a enganyar i aconseguir les primeres imatges de les seves víctimes.

A mitjan setembre de 2009, la policia d'Estònia va comunicar que B.C.S. continuava amenaçant a menors d'edat mitjançant d'un nou compte de correu electrònic.

Pel que sembla, poc després de ser arrestat per primera vegada havia contactat amb un altre menor de 15 anys i de nou es va fer passar per una noia d'edat similar per a obtenir imatges de la víctima.

Una vegada aconseguides, va continuar amb les coaccions fins a obligar-li a quedar amb un altre menor amb l'objectiu que mantinguessin relacions sexuals entre ells, que les gravessin en vídeo i que després li enviessin l'arxiu.

Els menors no van accedir a la seva petició el que va enfurir l´acosador, qui els va amenaçar amb difondre les imatges que tenia d'ells.

B.C.S., que ja ha ingressat a la presó, obligava als menors a trucar-li per telèfon, en ocasions els va amenaçar amb la mort si perdia el contacte amb ells i fins i tot va arribar a cridar als pares de les seves víctimes.

En el registre efectuat ara, la Policia ha trobat un mòbil, en l'agenda del qual estaven els números dels dos menors víctimes així com missatges de text amenaçadors, i diverses targetes SIM pertanyents als númeross investigats.

També estava en possessió de multitut d'imatges d'adolescents nus i de contingut sexual explícit.

Tot i que no tenia connexió a Internet, continuava accedint a MSN Messenger fent servir exclusivament el seu telèfon mòbil amb recarregues prepagament.