Tres dones i dos homes han resultat ferits de diversa consideració en un tiroteig aquesta matinada a Sabadell (Vallès Occidental), com ha publicat El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona. Una de les dones ha perdut el fill que esperava. Les víctimes, que han estat traslladades a hospitals pròxims, pel que sembla, participaven en un botellot al carrer de la Serra de Galliners, als voltants del centre comercial Via Sabadell. L'atac ha tingut lloc cap a les 01.30 hores quan una persona s'ha acostat a un grup que bevia en aquesta zona de la ciutat i els ha disparat. Fonts pròximes a la recerca han precisat que, a priori, no corre perill la vida de cap d'aquestes cinc víctimes, encara que alguna d'elles hauria resultat ferida de gravetat.

Segons ha avançat 'El País', els serveis d'emergències van traslladar a totes les víctimes fins a un centre hospitalari, on la dona embarassada va ser intervinguda, encara que els metges no han pogut fer res per salvar la vida del fetus. L'Àrea de Recerca Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metre Nord ha obert una recerca per a esclarir les causes d'aquest tiroteig i, ara com ara, no ha transcendit la identitat de l'agressor ni la seva relació amb les víctimes. Des de l'Ajuntament de Sabadell es limiten a les informacions ofertes pels Mossos, encara que indiquen que el punt on han succeït els trets és un espai en el qual solen produir-se trobades per a beure alcohol i que, per aquest motiu, des del govern local estan treballant amb Mossos i Via Sabadell, a qui pertany el polígon, per a incrementar la vigilància i la seguretat en la zona.

Trets i sang

Testimonis dels fets han relatat com van viure el desenllaç d'una nit que va començar com moltes a la zona, en aquesta ocasió amb unes 200 persones, la majoria d'origen llatí, segons detallen, congregades al vial que es troba darrera de l'establiment Leroy Merlin. "Vam començar a sentir trets, no sabíem d'on venien, i tothom va fugir corrents", explica Hugo Silva, que es trobava amb uns amics al lloc. Assegura, però, que no coneixen ni les víctimes ni l'autor o els autors dels trets. "Només veníem a prendre alguna cosa, això no ens ho esperàvem", lamenta.

Cristina Sugey s'havia desplaçat amb el seu germà amb el mateix objectiu. "Quan estàvem agafant uns glaçons per al combinat vam començar a sentir trets i vam fugir corrents, uns van intentar fins i tot saltar a l'autopista, i en tornar vam veure un noi amb la samarreta plena de sang", relata. Aquest dilluns han tornat al lloc, aquest cop amb llum de dia, per veure com havia quedat la zona, on els serveis de neteja havien ja recollit gran part de les deixalles que de matinada s'hi acumulen.