Un tribunal del centre de Vietnam ha condemnat a un home a 30 mesos de presó per vulnerar les normes de contenció de la covid-19 i contagiar el virus a almenys quatre persones, segons ha informat aquest diumenge la premsa local.

Segons el diari VnExpress, Phan Van Hoa, de 39 anys, va ser declarat culpable aquest dissabte de "propagar greus malalties infeccioses perilloses a altres persones" pel tribunal de la ciutat de Phan Rang, en la costa central del país.

Hoa va conduir el seu camió el passat 6 de juliol des d'Ho Chi Minh (antiga Saigon), que des de finals d'abril és l'epicentre de l'onada més devastadora de covid-19 al país, a la seva ciutat de Phan Rang, però no va complir amb la norma de completar una declaració de salut i aïllar-se durant dues setmanes.

En lloc de completar la quarantena, va visitar diversos llocs i va assistir a l'aniversari d'una defunció, on va mantenir contacte amb desenes de persones i va mantenir una vida normal fins que vuit dies després va començar a patir febre i mal de coll i va donar positiu per coronavirus.

Les autoritats van rastrejar tots els seus contactes durant aquests dies i van detectar quatre contagis, la qual cosa va servir per presentar càrrecs quan es va recuperar de la malaltia.

El passat 7 de setembre, un home va ser condemnat a 5 anys de presó al sud del país pel mateix delicte en incomplir les lleis anticovid i contagiar a vuit persones, una de les quals va morir.

Malgrat els confinaments en diferent grau des del mes de maig, les autoritats vietnamites no aconsegueixen doblegar aquesta onada de covid-19, que ha deixat al país amb més de 742.000 contagis i 18.400 morts fins al moment.

Les autoritats planegen relaxar gradualment les restriccions a partir del 30 de setembre en les zones on la incidència hagi baixat.