Un cas de violació tan esgarrifós com indignant. Una dona francesa d'uns 60 anys va ser violada durant una dècada per una quarantena d'homes desconeguts, contactats pel marit de la víctima, que la drogava perquè no s'adonés de les agressions. Un brutal cas de violència sexual del qual va informar aquest dimecres el diari local 'La Provence' (a la regió de Marsella) i pel qual han estat detinguts 44 homes, suposadament implicats. 

"És un cas inèdit pel temps de durada (entre 2010 i 2020) i pel nombre d'autors", va dir a l'Agència France Presse el comissari Jérémie Bosse Platière, de la policia judicial d'Avinyó, prop del poble del sud-est de França on van tenir lloc les agressions. Aquest agent va precisar que el marit de la víctima va gravar totes les violacions sofertes per la seva esposa. "És rar disposar de tantes proves d'un cas de violació, (...) encara que la víctima, inconscient durant els fets, no recorda res", va afegir.

Aquests van començar fa més d'una dècada a la petita casa d'aquesta parella a la localitat de Mazan. Llavors, el marit, un artesà jubilat de 68 anys, es posava en contacte amb altres homes a través d'una pàgina web de trobades sexuals, en la qual els proposava que s'aprofitessin de la seva dona inconscient. "El marit utilitzava ansiolítics molt potents per a drogar-la i la deixava nua damunt del llit i posava la calefacció per a evitar que ella es despertés", va explicar Bosse, qui va precisar que fins a 45 homes van participar en aquesta mena de violacions.

Un periodista i un bomber

El fiscal de la República d'Avinyó, Philippe Guemas, va informar que 33 homes van ser imputats i nou més segueixen arrestats, entre ells el marit. Entre els sospitosos, hi ha tot tipus de perfils, com un empresari, un operari de magatzem, un infermer, un bomber o un periodista. Alguns d'ells neguen els fets, mentre que uns altres asseguren haver participat en el que creien que era un "intercanvi llibertí". Tots ells són sospitosos d'haver comès un delicte de violació i de voyeurisme greu.

Les forces de seguretat van descobrir aquestes violacions a partir d'un incident el 12 de setembre de l'any passat. Aquest dia, l'agent de seguretat d'una botiga va cridar l'atenció al marit, instigador de les violacions, en veure'l com es dedicava a gravar amb el seu mòbil per sota de les faldilles de dones. La policia el va detenir per aquest motiu i a partir d'aquí va començar una extensa recerca que va revelar tota la trama. Quan van consultar el seu ordinador, van veure els vídeos en els quals es veia a la seva dona inconscient que era violada per altres homes. També van descobrir els seus missatges en pàgines d'internet on proposava la possibilitat d'aprofitar-se de la seva parella. 

La dona violada, mare de tres fills de més de 30 anys, va ignorar els fets durant tots aquests anys. Només va tenir coneixement d'ells gràcies a la recerca policial. Aquests la van deixar "molt impactada" i va decidir abandonar el departament de Vaucluse per a instal·lar-se a la regió parisenca.