La Policia Nacional ha detingut a la directora d'una guarderia de Fuenlabrada (Madrid) a la qual s'acusa de vexar als nens, proferint insults o obligant a menjar els aliments si els escopien o els vomitaven. La recerca va començar arran d'una denúncia anònima que va rebre la Fundació Anar els responsables de la qual van posar el cas en mans de la Unidad de Atención a la Familia y la Mujer (UFAM) de la Policia Nacional. Des d'aquest moment els agents es van centrar en la guarderia, que es diu Genios en pañales, situada a la calle de los Claveles de Fuenlabrada, segons ha avançat Telemadrid i han confirmat fonts policials a Efe.

En la denúncia s'afirmava que la directora, a l'hora del menjador, obligava els nens a ingerir els aliments, proferint insults, alguns d'ells racistes. També que els tapava el nas i la boca per engolir, ficant-los aigua a la boca i si escopien o vomitaven els aliments se'ls havien de tornar a empassar. Amb l'avanç de les indagacions, aquesta dona, espanyola de 51 anys, va ser detinguda el 29 d'octubre per un presumpte delicte contra la integritat moral.

Els investigadors estan analitzant enregistraments d'àudio on s'escoltarien aquestes males pràctiques i s'investiga si es va produir algun altre tipus de maltractament. La detinguda, que va quedar en llibertat en condició d'investigada després de passar a disposició judicial, ha defensat en declaracions a Efe la seva innocència, però no ha volgut afegir més manifestacions, ja que l'assumpte està judicialitzat.