Agents de la Policia Científica i la Judicial de la Policia Nacional investiguen què ha passat en un pis de Cartagena, després que el seu inquilí telefonés al 091 per a informar que havien disparat a la finestra, indiquen fonts policials. Fonts pròximes al cas van confirmar a aquest diari que no es tracta d'un tret, sinó que el que probablement es va llançar va ser una espècie de bala o bola d'acer, potser amb una espècie de tirador.

La investigació es troba oberta i, de moment, no s'ha practicat detencions. Una de les hipòtesis és que es tracta d'un tret fortuït, encara que un dels joves que viu en el domicili va explicar a les xarxes socials que el succeït podria estar vinculat al fet que hagin penjat al balcó una bandera republicana. Segons el parer del noi, si es confirma la relació amb l'exhibició de la tricolor, hi hauria "una miqueta de delicte d'odi".

Els fets van ocórrer ahir, dilluns, en un habitatge del carrer Carles III de la ciutat portuària. Després de les indagacions de la Policia, se sospita, per la trajectòria, que el projectil va ser disparat des d'un dels immobles situat davant del balcó atacat. El jove inquilí va comentar a les xarxes que havien trobat una bala "trucada" en un pati.

Ja hi ha reaccions polítiques als fets. El diputat de Podemos Javier Sánchez Serna subratllava en les seves xarxes socials que "el terrorisme d'extrema dreta ja és una realitat que hauríem de prendre molt de debò en aquesta Regió". Cal recordar que a la primavera d'enguany la seu de la formació, també a Cartagena, va patir un atac pel qual, mesos després, es procedia a l'arrest d'un jove neonazi. "Ahir va ser la nostra seu i avui li ha tocat a un pis d'estudiants", va dir Sánchez Serna sobre aquest tema.