Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Policia Nacional, han desarticulat un grup criminal que distribuïa bitllets falsos de 20 i 50 euros per Internet. En l'operatiu, s'han detingut sis persones a qui se'ls atribueixen els delictes de falsificació de moneda i pertinença a grup criminal. Els principals distribuïdors residien al municipi de Chiclana de la Frontera (Cadis) i un dels seus majors compradors era a la població de Roda de Berà (Tarragonès). Un cop aquest últim rebia els bitllets els distribuïa als col·locadors perquè fessin compres en comerços de Barcelona i Tarragona. En el dispositiu de Roda de Berà, es van intervenir bitllets falsos per valor de 12.150 euros.

La investigació va arrencar a mitjans de juny de l'any passat quan els investigadors d'ambdós cossos van detectar la circulació d'una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven elements comuns de falsificació. Els bitllets espuris es venien en una plataforma d'Internet de compra d'articles i tenien unes característiques molt concretes. Segons els investigadors, aquests bitllets eren dels anomenats Movie Money, modificats. S'hi incorporaven la banda hologràfica lateral i la finestra de la devesa Europa. Els alteraven agregant-hi una imitació de la marca d'aigua i esborrant les impressions que porten aquests bitllets on diu que són còpies i s'afegien les marques tàctils que tenen els bitllets legítims.

Així mateix, impregnaven els bitllets amb laques per evitar els bolígrafs que marquen els falsos. Un cop s'efectuava el pagament pels bitllets falsos s'enviaven mitjançant empreses de paqueteria a tot el territori estatal juntament amb les bandes hologràfiques. En el marc de l'operatiu també es va intervenir un enviament postal amb 1.750 euros en bitllets falsos amb destí a Mieres (Astúries), localitat on es van detenir els compradors i posats a disposició judicial. El 6 d'abril ambdós cossos van detenir el principal distribuïdor a Chiclana de la Frontera. Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial Jutjat d'Instrucció número 4 del Vendrell.