L'italià Aldo havia tornat a Màlaga després de complir una condemna de 12 anys per una vintena de delictes d'abusos i altres dos d'exhibicionisme. Encara que va ser expulsat d'Espanya, no li va costar molt tornar gràcies a la seva condició de comunitari i es va instal·lar amb la seva septuagenària mare en un pis del barri Los Castillejos, en el districte de Bailèn-Miraflores de Màlaga. Vivint com un mantingut de 42 anys, va començar de zero oferint-se a fer classes en línia d'idiomes, informàtica o com a monitor d'esports i campament, sempre orientats a criatures. S'anunciava a la manera antiga, amb cartells que penjava en parets o fanals del carrer, però també en plataformes d'internet en les quals aconseguia contactes per tot el país. Per a guanyar-se la confiança dels pares, presentava un certificat italià d'antecedents immaculat.

Va passar inadvertit fins al passat estiu. Uns pares de Màlaga van traslladar a la Guàrdia Civil les seves sospites que el seu fill de 9 anys estava mantenint un contacte inapropiat amb un adult a través de la videoconsola. Els investigadors del Departament Contra el Ciberdelicte de la Unitat Central Operativa (UCO) no van trigar a trobar a Aldo i les seves ingents estadístiques. Els agents van comprovar que l'italià havia accedit en dos anys més de 3.000 vegades a les plataformes de videojocs, sobretot a través del Fortnite, Call of Duty o World of Warcraft, títols que arrasen entre els mé sjoves. Van trobar més de 2.000 arxius de contingut pedòfil en el núvol i en diferents dispositius d'emmagatzematge. "Es guanyava la confiança dels menors i els feia regals virtuals com a armes i passis de pantalla del joc, premis d'uns cinc euros que per als nens tenen un gran valor", assegura un dels investigadors. De fet, la Guàrdia Civil ha constatat fins a 81 pagaments a comptes d'usuaris de jocs pertanyents a menors. A canvi dels regals, l'investigat demanava videotrucades perquè els menors els mostressin les seves parts íntimes i un altre tipus d'accions que ell capturava amb el seu dispositiu mòbil, segons els investigadors.

Els investigadors de l'UCO han reunit indicis que vinculen al detingut amb 26 víctimes d'entre 8 i 12 anys en diferents punts del país, encara que temen que puguin ser més els menors afectats. Tres o quatre d'aquestes víctimes virtuals són de la província de Màlaga, on també s'ha detectat un cas d'abús físic a un menor. Segons fonts pròximes al cas, es tracta d'un menor que al qual va conèixer a la platja nudista de Benalnatura, a Benalmádena, un dels llocs preferits d'Aldo. Se l'acusa de delictes d'abús sexual i de captació de tots aquests menors amb finalitats de producció de pornografia infantil.

L'UCO ha arribat a analitzar més de 560 gigaoctets d'informació, així com el rastreig detallat de totes les connexions, xats i diferents interaccions en les plataformes descrites per part del detingut durant els dos últims anys.