La llista de falsos vacunats contra el coronavirus inclou a més estrelles del trap, el rap i el hip-hop espanyol, segons les investigacions de la segona fase de l'operació Jenner, de la Policia NacionalKidd Keo, un dels millors cantants de trap espanyol, és un dels quals figuren en les indagacions com a possible client de la trama, segons van confirmar fonts de la investigació a CASO ABIERTO, el canal d'investigacions de Prensa Ibérica, del mateix grup editorial que Diari de Girona. Una de les seves cançons més famoses, Drakukeo (El Empalador), en la qual adverteix que si es té sexe amb una menor d'edat, es pot acabar a la presó, va tenir 88 milions de visites i ell té més de dos milions i mig de seguidors a Instagram.

Keo, el nom real del qual és Pauda Keoma Salas Sánchez, va néixer a Alacant i està en la llista de 2.200 persones incloses com a vacunades en l'operació Jenner, una trama descoberta per la Brigada d'Informació de la Policia Nacional a Madrid. La xarxa, en la qual van col·laborar una infermera i un auxiliar d'infermeria de l'Hospital de La Paz, incloïa en el registre de vacunats contra el coronavirus a persones que no ho estaven a canvi de diners, segons les investigacions obertes en els jutjats números 3 i 19 de la capital. La tarifa per ser inclòs com a vacunat sense estar-ho oscil·lava des dels 150 fins als 1.600 euros, depenent dels contactes, els intermediaris i la classe social del 'client', segons les investigacions. Alguns clients 'VIPs', per exemple, pagaven molt més que els falsos vacunats del món de la delinqüència, com alguns atracadors i coneguts ultres del món del futbol.

En la primera fase de les indagacions, la policia va descobrir un llistat de 1.600 possibles clients que havien estat registrats com a vacunats per la xarxa. Posteriorment, en una segona fase, els investigadors van descobrir que la trama havia inclòs a altres 600 persones. Entre els nous investigats com a possibles clients de la trama, sempre segons les fonts del cas, també hi ha una jove rapera de Barcelona i també de molt d'èxit. Es tracta de Melina Altés, el nom artístic de la qual és Anier i que acaba de treure un disc. La policia investiga també la possible inclusió com a fals vacunat de Jarfaiter (nom artístic de José del Olmo), un raper establert a Madrid. Aquests tres cantants se sumen a Omar Montes, també investigat en la trama, i a altres figures conegudes com l'empresari Trinitario Casanova i l'actriu Verónica Echegui.

UN OLÍMPIC, UN FUTBOLISTA

A més d'aquests artistes, en la llista de possibles falsos vacunats descoberta per la policia en aquesta segona fase de les indagacions figuren diversos esportistes. Entre ells hi ha, segons ha sabut CASO ABIERTO, el futbolista Bruno González Cabrera, un defensa que va jugar en el Betis, Getafe, Llevant i Valladolid i que ara milita al Leganés, a Segona Divisió. I en l'operació Jenner apareix també Fabio Díez Steinaker, que va ser esportista d'elit en vòlei platja, subcampió d'Europa i cinquè en els Jocs Olímpics de Sidney.

Un altre esportista inclòs en les investigacions de la Brigada Provincial d'Informació és l'exboxejador i lluitador valencià José Luis Zapater, àlies Titín, que va protagonitzar més de mil combats i va ser una figura molt respectada en els esports de contacte a Espanya.

UN CIRURGIÀ DE FAMOSOS

En la llista de nous possibles clients també hi ha un cirurgià plàstic amb clínica a Madrid i amb pacients molt famosos. Es tracta, segons les fonts consultades, del doctor Camilo Esquivel, prestigiós cirurgià que va saltar al món del cor quan va ser parella de Carla Barber, també metge, però a més Miss Espanya, Miss Univers i guanyadora d'una edició del concurs televisiu Supervivientes. Barber no figura entre els investigats.