Agents de la Guàrdia Civil han rescatat a un nounat que havia estat abandonat per la seva mare en un camí, poc després de donar a llum en una casa en ruïnes a Sant Isidre (Alacant). La mare ha estat detinguda per abandonament de menors.

Segons ha indicat la Benemèrita en un comunicat, el conductor d'un camió va avisar a la Guàrdia Civil que havia vist a una dona que caminava amb les cames tacades de sang i portava una espècie de farcellet de mantes.

Una patrulla de la Guàrdia Civil d'Almoradí ha arribat ràpidament fins al lloc, un descampat limítrof a un polígon industrial situat a la localitat de Sant Isidre. Els guàrdies civils van trobar a una dona, aparentment en bon estat, que negava rotundament la història aportada pel testimoni i que es va negar a ser assistida per l'equip sanitari que també havia rebut l'avís.

Tot i això, els agents van trobar contradiccions en les afirmacions de la dona, que els va acompanyar fins a la casa en ruïnes en la que havia dormit. Després d'inspeccionar la zona i caminar una estona llarga al sol, a uns cent metres de la casa, la patrulla ha trobat a terra unes mantes i a dins i havia el nadó acabat de néixer, que encara conservava el cordó umbilical.

Encara que la criatura presentava símptomes de deshidratació, respirava amb normalitat i semblava que es trobava bé. L'ambulància l'ha traslladat immediatament a l'hospital, on ha estat ingressar a la unitat de nounats. El personal d'infermeria ha batejat al bebè com a Noa.

De moment segueix ingressat, tot i que el seu estat de salut general és bo. Els fets s'han posat en coneixement de la Fiscalia de Menors, que decidirà el destí del nadó. De moment, es troba sota la tutela de la Generalitat Valenciana.

La mare detinguda, de 39 anys i de nacionalitat suïssa, ha passat a disposició del Jutjat d'Oriola que ha decretat l'ingrés a presó provisional. Se li imputa un delicte d'abandonament de menors. Les diligències han estat instruïdes per l'Equip de Policia Judicial de Guardamar i posades a disposició de l'Autoritat Judicial.