El cos sense vida de M. C. P., de 50 anys, ha sigut trobat aquest divendres per un dels seus fills al domicili familiar de Tíjola (Almeria) i el seu marit ha sigut arrestat hores després, en el marc d’un presumpte cas de violència masclista encara en investigació, després d’haver-se entregat a les autoritats a la Guàrdia Civil de Vera, a uns 70 quilòmetres del municipi.

L’alcalde de Tíjola, José Juan Martínez, ha explicat a EP que el cos de la dona, que treballava com a empleada pública, ha sigut trobat cap a les 15.30 hores quan un dels seus dos fills majors d’edat, que estudien en diferents ciutats, ha arribat a la vivenda i ha trobat el cos. Segons ha indicat, la dona tenia uns 50 anys i el seu marit un parell d’anys més, així com que la parella té dos fills de 22 i 19 anys. Es tracta d’una família «de tota la vida» del poble, ha remarcat.

Ha sigut hores després, cap a les 18.00 hores, quan el presumpte autor del crim s’ha entregat a les autoritats al municipi costaner de Vera. No consten denúncies prèvies per episodis de maltractaments al si de la parella.

La Guàrdia Civil, per la seva banda, ha confirmat la mort de la dona i la detenció d’una persona, donat que ha iniciat una investigació per determinar les causes de la mort, que s’hauria produït la nit anterior, i poder vincular fefaentment el detingut amb el crim.

Si es confirma la naturalesa masclista del crim aquesta seria la tercera víctima aquest any a Andalusia, la número 16 a tot Espanya des de començament d’any i la número 1.145 des del 2003.

L’Ajuntament de Tíjola ha convocat un ple extraordinari a les 20.30 hores d’aquest divendres per decretar tres dies de dol per aquests fets, donat que ha convocat una concentració a les 12.00 hores d’aquest dissabte a la plaça d’Espanya, davant el Consistori.