Pedro Alfonso Casado, el tinent coronel de la Guàrdia Civil que el passat divendres va rebre un tret al cap de l'home que s'havia atrinxerat a Santovenia de Pisergua (Valladolid) després de matar un veí, ha mort a l'hospital Clínic on es trobava ingressat, i els seus familiars han decidit donar els òrgans.

El seu estat de salut havia empitjorat les últimes 24 hores fins al fatal desenllaç, segons han informat a EFE fonts de la investigació.

Pedro Alfonso Casado, de 50 anys i natural de Vitòria, va arribar a les 7 del matí del passat divendres a Santonvenia de Pisuerga amb la resta dels membres de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil, que té la seu a Valdemoro (Madrid).

El tinent coronel, que estava al càrrec de l'operació, va intentar negociar amb Pablo A.S.H., amb el sobrenom "El Chiqui", que estava atrinxerat a casa seva des de les dues de la matinada amb el seu gendre com a ostatge després d'haver matat al seu veí i amic Dionisio Alonso.

A 1/4 de 9, un tret realitzat "a cegues" des de dins de l'habitatge a través de la porta tancada va tocar al tinent coronel al cap, travessant-li el casc, i va ser traslladat immediatament en estat molt greu al Clínic de Valladolid, on va ser operat d'urgència.

Mentre el tinent coronel estava essent intervingut, les negociacions van continuar i a la 1 del migdia es va aconseguir que "El Chiqui" deixés en llibertat a l'ostatge, sense cap dany físic.

Al voltant de les 2 es va entregar sense oposar resistència i durant tota la negociació el presumpte assassí va manifestar estar molt alterat, cosa que va atribuir a la falta d'estupefaents que consumia de forma habitual.

A l'interior de l'habitatge s'hi va trobar l'arma utilitzada per fer els trets, un fusell Mauser d'alt calibre, antic, amb forrellat.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Valladolid, en funcions de guàrdia, va ordenar presó provisional, comunicada i sense fiança per "El Chiqui", que ara mateix està acusat d'haver comès dos homicidis o assassinats, detenció il·legal, atemptat i tinença il·lícita d'armes.

Després de conèixer la notícia de la mort, el president del govern, Pedro Sánchez, ha difós un missatge a través de Twitter en el qual envia una "sentida abraçada" a la família i als companys de comandament de la UEI.

"No hi ha paraules que puguin agrair el servei, entrega i coratge de les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE)" ha afegit el president.