La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó per un delicte d'estafa a un home que va enganyar una dona fent-se passar per un esportista professional, per aconseguir que aquesta li donés diners. La Sala li imposa a més una indemnització de 7.500 euros que haurà d'abonar a la víctima, que va ser la seva xicota durant uns mesos. La sentència li absol d'un delicte de falsedat en document mercantil, del qual també estava acusat, al no quedar provada la comissió d'aquest delicte. Condemnat i víctima es van conèixer el juny de 2017 a través d'una xarxa social i, després de diverses converses, van iniciar una relació sentimental. Poc després l'home, que residia a Las Palmas, es va traslladar a viure a la casa de la seva xicota en un municipi de la província de València.

Casa a Marbella i diners a Andorra

Segons relata la resolució, entre els mesos de juliol i setembre de 2017 el condemnat va aparentar ser una persona solvent i li va dir a la víctima que tenia negocis a Marbella, que residia en una urbanització de luxe, que era jugador de futbol professional i que tenia dipòsits bancaris amb grans quantitats de diners a Andorra i a Espanya. Per construir aquesta aparença, l'home li va passar a la perjudicada una còpia d'un document fals anomenat 'acord professional de futbol amb el Llevant U.D.', en el qual constaven les seves dades personals, i un resguard bancari, també fals, amb un saldo de més de 96.000 euros. Els documents no van arribar a formar part del tràfic mercantil i només van ser exhibits a la víctima com a part del frau.

Amb l'excusa de la seva falta de liquiditat perquè tenia els estalvis a termini fix en el banc, el penat li va demanar diners a la víctima, que li va lliurar fins a 7.500 euros, repartits en diverses quantitats, amb el compromís de devolució. En la sentència, la Sala considera que el condemnat va idear l'engany des del principi de la relació, ja que quan va contactar amb la perjudicada per xarxes socials, es va interessar per la seva situació econòmica i per si treballava, per després aparentar ser «un home de negocis triomfador, barrejant al mateix temps aquesta faceta i el pretès amor que li processava» per demanar-li diners.

El Tribunal afegeix que totes les maniobres fraudulentes que va realitzar el fals futbolista i empresari van provocar un error en la víctima, «que no només va creure en la relació sentimental que mantenien, sinó també en la seva capacitat econòmica i en aquesta devolució», per la qual cosa va accedir a donar-li els diners. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.