L’Audiència Provincial de Castelló ha posat aquest dilluns, 3 d’octubre, en cerca i captura una dona, acusada de maltractar, abusar i drogar els seus cinc fills a CastellóLa progenitora no s’ha presentat al judici que havia de començar avui a la Secció Primera, al qual sí que ha acudit el pare de les víctimes, que es trobava ja ingressat a la presó.

No és la primera vegada que aquest cas s’ha de suspendre per la incompareixença de la dona, per la qual cosa l’Audiència ha ordenat la recerca i detenció de la fugitiva.

La Fiscalia Provincial de Castelló demana 15 anys de presó per a un pare i 30 anys de presó per a una mare per presumptament abandonar, maltractar, abusar i drogar els seus cinc fills menors d’edat. Els dos progenitors, en llibertat provisional per aquesta causa, s’asseuran el mes d’octubre vinent al banc dels acusats de l’Audiència Provincial de Castelló en un judici que durarà cinc sessions. Quan van passar els fets, la família vivia a Almassora i, posteriorment, al Grau.

«No van afrontar la menor cura dels seus fills, incomplint de forma greu i reiterada els deures inherents a la pàtria potestat, per la qual cosa després dels intents fallits d’intervenció dels Serveis Socials es va declarar els menors en situació de desemparament assumint l’entitat pública la seva tutela», assenyala el fiscal en el seu escrit d’acusació. Un document que relata multitud de circumstàncies aberrants que semblen tretes d’una pel·lícula de terror que dibuixa el que podria ser una espècie de casa dels horrors.

Quan el 2010, els petits, entre els 10 i els dos anys, van ingressar al centre d’acollida Penyeta Roja, es van apreciar en els menors «indicadors de risc derivats de la negligència en la seva cura i atenció, com mal estat, primesa, retard o desescolarització».

Els processats consumien substàncies, especialment heroïna i cocaïna, «en presència dels seus fills», que anaven a buscar la droga, «i arribaven a provar tals substàncies». A més, la mare, presumptament, es prostituïa i robava als clients davant dels nens, alguns dels quals robava coure amb el pare, a més de ser «enviats per la seva progenitora a robar diners a casa del seu avi». Així mateix, els pares mantenien relacions sexuals davant d’ells, a més de veure pel·lícules pornogràfiques en la seva presència.

Una de les nenes va ser, segons el Ministeri Públic, víctima d’abusos i agressions sexuals per part d’un familiar i d’una parella de la mare, «sense que aquesta ho impedís o actués». Els petits eren «agredits amb crueltat per la seva mare, que els colpejava amb pals o ferros, i va arribar a posar a un dels menors un recipient de cuina bullint a la zona genital».