El sindicat de funcionaris de presons ACAIP-UGT ha denunciat aquest dimecres un nou intent d'introduir drogues i telèfons mòbils en la presó de Botafuegos, a Algesires (Cadis), que en aquest cas va acabar amb el dron caient a la terrassa d'un veí de la zona.

En una nota de premsa, la secció sindical ha informat que el succés va tenir lloc ahir, quan el dron va ser vist sobrevolant la presó abans de perdre el control i caure a la terrassa d'un habitatge de la zona.

Immediatament, van notificar el succés a la Policia Nacional, que va localitzar el dron, el qual portava haixix, cocaïna i dos telèfons mòbils.

Segons el sindicat, la Policia Nacional va detenir també fa uns dies a tres persones a l'interior d'un cotxe aparcat en els voltants dels centres penitenciaris de Puerto I i II, una operació en la qual va intervenir un dron que portava adossat un telèfon mòbil d'alta gamma i dues ampolles de whisky.

ACAIP-UGT ha recordat que l'ús de drons és una tècnica recent, ja que segons les experiències viscudes a Botafuegos, els intents d'introduir elements prohibits es produeixen, la major part de les vegades, al retorn de l'intern d'un permís de sortida aprofitant la celebració de les comunicacions íntimes, familiars o de convivència o en introduir paqueteria dirigida al reclús.

Insisteixen, a més, que la presència de drogues i mòbils a l'interior de la presó genera «deutes, agressions, amenaces, coaccions, extorsions i, fins i tot, s'utilitzen per a continuar cometent noves activitats delictives des de l'interior de la presó».

Per tot això s'han dirigit al subdelegat del Govern a Cadis, José Antonio Pacheco; al delegat del Govern a Andalusia, Pedro Fernández; i al secretari general d'Institucions PenitenciàriesÁngel Luis Ortiz; perquè «deixin de mostrar-se inerts i inoperants», ja que es requereix «l'adopció de mesures urgents per a resoldre el gravíssim problema que està aflorant en les presons gaditanes, andaluses i espanyoles».