Un egipci mor per "síndrome del cor feliç" després de la victòria d'Argentina

Es tracta d'un rar problema cardíac que es pot desenvolupar en casos de "felicitat immensa"

Un egipci mor per "síndrome del cor feliç" després de la victòria d'Argentina

Un egipci mor per "síndrome del cor feliç" després de la victòria d'Argentina / EFE

EFE

Un jove egipci va morir diumenge per l'anomenada "síndrome del cor feliç" mentre celebrava al centre del Caire la coronació d'Argentina com a nova campiona del món al Mundial de Qatar, ha informat aquest dimarts un cardiòleg a les seves xarxes socials.

"Un jove del districte de Shubra va morir dues hores després del partit (entre Argentina i França) per la seva immensa felicitat després de la coronació de Messi (...). Hem d'aprendre una lliçó del que va passar, no hem d'exagerar quan expressem les nostres tristeses o felicitat", va dir el cardiòleg Gamal Shaaban a Facebook.

El jove de 26 anys, identificat com a Mostafa Abdel Aal, va presenciar la final en una cafeteria del centre de la capital egípcia amb els seus amics i, en arribar a casa va publicar un missatge a xarxes socials lloant l'astre argentí Leo Messi i expressant que era "el millor dia de la seva vida”.

Immediatament després, el jove es va desplomar després de patir un infart i va ser traslladat a un hospital proper, on va morir com a conseqüència de la "síndrome del cor feliç", un rar problema cardíac que es pot desenvolupar en casos de "felicitat immensa", segons Shaaban, que va exercir com a exdirector de l'Institut Nacional Egipci de Cardiologia.

Diumenge, Argentina va alçar la seva tercera Copa del Món després de vèncer França a la tanda penals després d'un renyit duel que va acabar en empat a tres, una històrica victòria que va ser molt celebrada a Egipte, país on hi ha una gran admiració per Messi.