El cos que es va trobar al cap Peñas el desembre és el de la desapareguda Sandra Bermejo

El cadàver, localitzat per un pescador, és compatible amb l'ADN de la psicòloga madrilenya

El cap Peñas, el lloc on s'ha localitzat el cadàver de Sandra Bermejo.

El cap Peñas, el lloc on s'ha localitzat el cadàver de Sandra Bermejo. / Ricardo Solís

E. M. CH.

El cos trobat al cap Peñas el passat 23 de desembre sí que és el de Sandra Bermejo, la psicòloga madrilenya establerta a Gijón desapareguda des del 8 de novembre. La Brigada de Policia Científica de la Comissaria Provincial de La Corunya ha confirmat que els vestigis rebuts en el seu laboratori territorial de biologia, corresponents al cadàver d'una dona trobada al cap Peñas, resulten compatibles amb el perfil genètic obtingut de mostres de Sandra Bermejo.

Amb l'aparició del cos de la jove es tanca gairebé dos mesos d'incertesa sobre el parador de la madrilenya, que va acudir amb el seu cotxe fins al cap Peñas i va desaparèixer. Des de la Comissaria de Gijón es continua treballant per esclarir els fets i les circumstàncies que van envoltar el fatal desenllaç.

Dues fotografies de l'àlbum personal de Sandra

Dues fotografies de l'àlbum personal de Sandra / Cas Obert

El cadàver va ser localitzat en El Ferrero, a poc més d'un quilòmetre d'on es va perdre la pista de Sandra Bermejo, que va aparcar el seu cotxe fa 45 dies a l'estacionament públic del cap Peñas. Els efectius que busquen a la zona algun indici sobre què li va poder passar a Bermejo es van mobilitzar davant la troballa d'aquestes restes humanes amb la primera presumpció de què pogués tractar-se del seu cos. També ho van pensar els veïns que es van acostar a la zona en veure el moviment de cotxes patrulla. No s'equivocaven. Les proves confirmen ara que es tractava de la dona de 23 anys veïna de Gijón.

En els últims mesos molt s'ha parlat de la implicació de la dona amb un grup amb inquietuds esotèriques que esporàdicament prenia part en cerimònies en les quals consumeixen substàncies psicodèliques. Aquest apartat del seu perfil personal ha portat a obrir una línia de recerca per si la desaparició de la jove pogués estar relacionada amb algun ritual "en el qual alguna cosa va sortir malament", segons expressa el president de la plataforma SOS Desaparecidos, Joaquín Amills.