La Guàrdia Civil busca en un pou el cadàver de l'altre empresari desaparegut a Ciudad Real

Un dels detinguts pel crim de Juan Miguel Isla confessa haver participat també en el crim de Jesús González, desaparegut el 2019

L'empresari desparegut i el detingut

L'empresari desparegut i el detingut / CAS OBERT

Vanessa Lozano/Luis Rendueles

La Guàrdia Civil està registrant diverses propietats de Manzanares (Ciudad Real) a la recerca del cadàver de Jesús González Borrajo, un empresari de 55 anys que va desaparèixer el 19 de juny del 2019 quan havia de cobrar uns diners per la venda de dos Mercedes d'alta gamma a un conegut seu, segons ha sabut CAS OBERT, canal d'investigació i sucessos de Prensa Ibérica.

L'última persona que va estar amb Jesús González Borrajo, segons la investigació de la Unitat Central Operativa (UCO) i la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Ciudad Real, va ser Antonio Caba, un veí de la zona que estava exercint d'intermediari en aquella transacció i que sabia que González rebria 14.000 euros per un d'aquells cotxes.

A la presó

Antonio Caba és a la presó acusat de matar, l'estiu passat, un altre empresari de Manzanares, Juan Miguel Isla, per quedar-se amb almenys 50.000 euros que aquest acabava de cobrar gràcies a la venda d'una finca propera valorada en més d'un milió d'euros.

La Guàrdia Civil va recuperar al març el seu cadàver del pou on Caba el va tirar i va mantenir amagat amb ajuda del seu company Gaspar Rivera, un jubilat amb ludopatia i greus problemes econòmics que va acabar confessant la seva participació en el crim i també va ser enviat a la presó.

Gaspar Rivera i Antonio Caba, en una imatge obtinguda per la Guàrdia Civil mentre els vigilaven.

Gaspar Rivera i Antonio Caba, en una imatge obtinguda per la Guàrdia Civil mentre els vigilaven. / CAS OBERT

Dues desaparicions "vinculades"

Des d'allà, aclaparat després de dos mesos privat de llibertat, Rivera va demanar fa unes setmanes declarar davant del fiscal i el jutge del cas per ajudar a aclarir un altre cas de desaparició, el de Jesús González, segons ha sabut CAS OBERT. Els investigadors sempre van pensar que darrere de l'absència dels dos empresaris, als quals es perd la pista amb tres anys de diferència, però en les mateixes circumstàncies, hi havia el mateix assassí. Als seus informes conclouen que Caba està "fortament vinculat" amb la desaparició de Jesús González.

La declaració de Rivera ho confirma ara. Assegura que, el 19 de juny del 2019, Caba li va trucar després de matar Jesús González en una nau de Manzanares i li va demanar que l'ajudés a desfer-se del cos. Rivera va acceptar fer-ho, segons la seva confessió, i va aportar amb tot luxe de detalls el recorregut que tots dos haurien fet fa quatre anys per amagar les restes de l'empresari i destruir les proves del crim.

Una altra finca, un altre pou

Els registres que practicaran avui els agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i de la Policia Judicial de la Comandància de Ciudad Real es basen en aquesta declaració, a la qual les parts personades en el cas donen credibilitat, confirmen aquest mitjà fonts judicials. Els agents tenen previst buscar, entre altres llocs, en una finca de Manzanares i, concretament, en un pou ubicat en aquest terreny, que Rivera assenyala a la seva confessió. Tant Caba com Rivera han estat traslladats des del centre penitenciari d'Herrera de la Manxa on estan ingressats fins a Manzanares i estaran presents durant els registres.

Antonio Caba, després de ser detingut per la Guàrdia Civil, durant el registre de la finca en què van trobar el cadàver de Juan Miguel Isla.

Antonio Caba, després de ser detingut per la Guàrdia Civil, durant el registre de la finca en què van trobar el cadàver de Juan Miguel Isla. / CAS OBERT

Igual que va fer quan va desaparèixer Isla, el 2019 Antonio Caba va reconèixer els investigadors que havia estat amb Jesús González en una nau de Manzanares on l'empresari guardava els cotxes que tenia a la venda. Assegura que tots dos van menjar junts i després es van acomiadar, afirma que ell va deixar l'empresari "sa i estalvi" al costat de la nau. Els agents no se'l creuen.

Mentre investigaven el crim de l'altre empresari, van descobrir que, abans de desaparèixer, Jesús havia fet dos préstecs a Caba per un valor total de 24.380 euros. Van ser formalitzats el 3 i el 17 d'abril del 2019. Caba havia de pagar els seus deutes i tornar els préstecs el 25 de maig (10.000 euros) i el 25 de juny (14.380 euros). En aquestes dates crítiques, el 19 de juny, Jesús González va desaparèixer per sempre.